7 Δεκεμβρίου, 2023

Nέο Εξοικονομώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι

Εντός Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το νέο «Εξοικονομώ», όπως επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο Μega.
Όπως είπε για το νέο Εξοικονομώ, ” μία ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 70%. Τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει 70% χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος. Άρα το νέο Εξοικονομώ είναι πολύ πιο δίκαιο, είναι πολύ πιο αποδοτικό “.
Και εξήγησε τους λόγους που το νέο Εξοικονομώ θα είναι πιο δίκαιο και αποδοτικό.

” -Πρώτον καταργήσαμε τη χρονική ιεράρχηση. Θέτουμε κριτήρια τα οποία έχουν να κάνουν με το κόστος εξοικονομούμενης κιλοβατώρας. Τι σημαίνει αυτό: ότι όποιος καταφέρνει με τα ίδια χρήματα να πετυχαίνει μεγαλύτερη ενεργειακή αναβάθμιση τότε θα έχει προτεραιότητα.

-Δεύτερον με κοινωνικά κριτήρια. Πολύτεχνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες έχουν περισσότερα μόρια. Και βέβαια μια σειρά από ΄΄αλλα κριτήρια όπου αντικειμενικά και με διαφάνεια θα προκύπτει μια λίστα”, τόνισε και υπενθύμισε ότι ο οδηγός του νέου Εξοικονομώ έχει ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

” Άρα μπορούν οι μηχανικοί να προστρέξουν και να δουν ποια θα είναι τα κριτήρια και ποιοι θα είναι οι επιλέξιμοι ” πρόσθεσε.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments