Με τη βοήθεια του AI, η Google προσθέτει νέα εργαλεία στους χάρτες της με στόχο τη μεγαλύτερη ασφάλεια του χρήστη κατά τις μετακινήσεις του.

Οι νέες λειτουργίες είναι διαθέσιμες από σήμερα σε 100 πόλεις παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες. Πρώτη είναι η πρόβλεψη συνωστισμού σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει αν στη γραμμή του θα υπάρχουν πολλές κενές θέσεις, αν θα είναι γεμάτα τα οχήματα/συρμοί ή τι άλλο θα ισχύει. Με αυτή την πληροφορία μπορεί να αποφασίσει να επιβιβαστεί αμέσως ή να περιμένει το επόμενο λεωφορείο/τρένο καθώς, ανεξάρτητα από την πανδημία «σε κανέναν δεν αρέσει να ταξιδεύει όρθιος και στριμωγμένος σαν σαρδέλα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία.

Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, η Google κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τη χρήση των Google Maps από τον κόσμο, και του ιστορικού των τάσεων σε διάφορες τοποθεσίες όλου του κόσμου, που προβλέπουν πιθανά επίπεδα συνωστισμού για διαδρομές μαζικών μεταφορών. Η ιδιωτικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο των νέων λειτουργιών με την εταιρεία να αναφέρει ότι εφαρμόζει παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία ανωνυμίας και διαφοροποιημένες τεχνικές προστασίας της ιδιωτικότητας  στα δεδομένα του Ιστορικού Τοποθεσιών για να είναι σίγουρη ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή και ιδιωτικά.

Μία άλλη λειτουργία με την ονομασία Timeline Insights επιτρέπει στους χρήστες μέσω μιας καρτέλας να εμφανίσει διάφορες χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο μετακινήσεών του. Συγκεκριμένα μέσω της σχετικής καρτέλας, εμφανίζεται οι τρόποι μεταφοράς που έχει χρησιμοποιήσει ο χρήστης καθώς και τη συνολική απόσταση και το χρόνο που έχει διανύσει, οδηγώντας, πετώντας, ποδηλατώντας ή περπατώντας. Μπορεί επίσης να δει πόσο χρόνο ξοδεύει σε διαφορετικά μέρη -καταστήματα, αεροδρόμια, εστιατόρια.

Για όσους νοσταλγούν τα ταξίδια, η λειτουργία Ταξίδια στο χρονολόγιο επιτρέπει στον χρήστη να ξαναζήσει στιγμές από προηγούμενες διακοπές με εμφάνιση των ξενοδοχείων που διέμενε, τα εστιατόρια που επισκέφθηκε και όχι μόνο, δίνοντας τη δυνατότητα εύκολου διαμοιρασμού τους.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum