Σε τρεις κύκλους κάθε έτος θα διενεργείται το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων είναι μεταξύ άλλων τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους για τη θέση που διεκδικούν, οι εκθέσεις αξιολόγησής τους, η εμπειρία τους που θα τεκμηριώνουν την καταλληλότητά τους.

Αυτά προβλέπονται στο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, του οποίου βασική καινοτομία είναι ο εθελοντικός χαρακτήρας της κινητικότητας (μετατάξεις, αποσπάσεις).

Στο νέο σύστημα υπάγονται οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εξαιρούνται, μεταξύ άλλων, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι υπάλληλοι των καταστημάτων κράτησης και οι υπάλληλοι όλων των κλάδων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην κινητικότητα είναι: α) η συμπλήρωση διετίας από το διορισμό ή, εφόσον ο διορισμός έγινε με μοριοδότηση λόγω εντοπιότητας, η συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου παραμονής. Αν η υποχρέωση παραμονής αφορά νομό, νησί ή παραμεθόριο περιοχή είναι δυνατή η συμμετοχή του υπαλλήλου σε διαδικασίες επιλογής για μετάταξη ή απόσπαση σε υπηρεσίες εντός των ορίων της περιοχής όπου υφίσταται η δέσμευση. Ειδικά στην περίπτωση της συνυπηρέτησης συζύγων επιτρέπεται η μετάταξη ή η απόσπαση σε υπηρεσία άλλης περιοχής, εφόσον ο υπάλληλος έχει συμπληρώσει τον μισό υποχρεωτικό χρόνο παραμονής. β) η συμπλήρωση διετίας από προηγούμενη μετάταξη για τη διενέργεια νέας μετάταξης ή απόσπασης και από προηγούμενη απόσπαση για τη διενέργεια νέας απόσπασης. Από την υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας από προηγούμενη μετάταξη ή απόσπαση εξαιρούνται όσοι αποσπώνται ή μετατάσσονται σε υπηρεσία απομακρυσμένης-παραμεθόριας περιοχής και ορεινού– νησιωτικού δήμου, καθώς και όσοι μετατάσσονται αμοιβαία και όσοι αποσπώνται για συνυπηρέτηση.

Δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής έχουν επίσης: α) οι υπάλληλοι του οικείου φορέα, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα β) οι υπάλληλοι που έχουν μεταταχθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου σε υπηρεσίες απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών με δέσμευση δεκαετούς παραμονής και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον επτά έτη υποχρεωτικής παραμονής.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum