Στις 25 Μαΐου και όχι την 1η Ιουνίου όπως ήταν αρχικώς προγραμματισμένο αναμένεται να ανοίξουν εστιατόρια και καφέ μετά από τη μακρά καραντίνα του κορωνοϊού, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η κυβέρνηση ζήτησε νωρίτερα σήμερα από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να μελετήσει τα δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας και να εισηγηθεί εάν ένα τέτοιο σενάριο είναι εφικτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» και τώρα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από κυβερνητικής πλευράς. 

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν νωρίτερα πως η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει πως όπου υπάρχει άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν πως η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum