Την έντονη έκπληξη και δυσαρέσκεια εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κύμης, με ανακοίνωση του Συλλόγου τους, για την απόφαση μεταστέγασης του ΕΚΑΒ, η οποία αποφασίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες.
Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ μεταφέρεται από τον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Κύμης  στο ανενεργό Δημοτικό Σχολείο Πλατάνας-Κύμης και όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, η μεταφορά αυτή « θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται θα λύσει».
Ανάμεσα στα άλλα ζητήματα, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι:

  • Η επιλογή του χώρου εκτός του ιστού της πόλης, θεωρούμε πως μπορεί να επηρεάσει την αμεσότητα επέμβασης στα περιστατικά και δεν αποκλείεται να επιφέρει κενό συντονισμού
  • Η δυνατότητα πρόσβασης από και προς το Νοσοκομείο κατά τους χειμερινούς μήνες, γεγονός  που αντιμετωπίσαμε έντονα το προηγούμενο  διάστημα.
  • Εξίσου δύσκολη θα είναι η πρόσβαση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθότι πέραν των μονίμων κατοίκων έχουμε και χιλιάδες παραθεριστές.
  • Αυξάνεται ο χρόνος ανταπόκρισης όσον αφορά τα ορεινά απομακρυσμένα διαμερίσματα του Δήμου(Μετόχι-Κούτρουλας).
  • Υπάρχουν θέματα των προϋποθέσεων, που πρέπει να πληρούνται, όπως καθαριότητα-φως-νερό-τηλέφωνο-θέρμανση –ίντερνετ-ιματισμός.

Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης διεκδικούν:

  1. Την ανάκληση και επανεξέταση της συγκεκριμένης απόφασης εκφράζοντας την αντίδραση αλλά και τις επιφυλάξεις μας για την καταλληλότητα του χώρου.
  2. Πλήρη κάλυψη της περιοχής για όλη την διάρκεια του χρόνου με ευθύνη και δαπάνη του Υπουργείου Υγείας, ώστε να καλύπτεται πλήρως η περιοχή χωρίς να μπαίνουν σε κίνδυνο οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής ή να καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
  3. Έγκριση μόνιμης επιχορήγησης από το Υπουργείο για κάλυψη των εποχιακών αναγκών στελέχωσης του Ε.Κ.Α.Β κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που θα περιλαμβάνει φιλοξενία και διατροφή των πληρωμάτων που αποσπούνται στην περιοχή μας.


Πηγή: egnomi.gr

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum