3 Οκτωβρίου, 2023

Το Shazam διέθεσε επέκταση στον Chrome για αναγνώριση μουσικής στις καρτέλες

Παρόλα αυτά, για κάποιους χρήστες δε λειτουργεί, χωρίς να μπορεί να βρει αποτέλεσμα μετά από ένα λεπτό ακρόασης

Μια νέα επέκταση για Chrome διέθεσε το Shazam, η οποία υπόσχεται να αναγνωρίζει τα μουσικά κομμάτια που παίζουν στις καρτέλες μέσω Netflix, YouTube, Soundcloud ή Twitch. Αλλά φαίνεται πως για την ώρα, δε λειτουργεί για όλους τους χρήστες.

Μετά την εγκατάσταση, το Shazam βρίσκεται δεξιά στο μενού επεκτάσεων και μπορεί να καρφιτσωθεί για άμεση χρήση. Πατώντας το μπλε εικονίδιο, εμφανίζεται η επιλογή “Click Shazam” για να γίνει η ακρόαση της μουσικής. Αφού αναγνωριστεί το κομμάτι, υπάρχει μια συντόμευση για να ακούσετε όλο το μουσικό κομμάτι μέσω Apple Music (στο οποίο απαιτείτε σύνδεση). Στη κύρια σελίδα του plugin, υπάρχει και επιλογή προβολής του ιστορικού (Shazam Browser Song History).

Δυστυχώς δεν είναι εφικτή η σύνδεση με υπάρχον Shazam λογαριασμό για συγχρονισμό αποτελεσμάτων, κάτι που θα ήταν χρήσιμο για όσους συγχρονίζουν τους browser μεταξύ πολλαπλών συσκευών. Η επέκταση σύμφωνα με κριτικές χρηστών διατέθηκε προς το τέλος του 2021 και η ανακοίνωση διάθεσης έγινε μόνο στην ιστοσελίδα τους. Ένας πιθανός λόγος για αυτό είναι πως δεν λειτουργεί για όλους τους χρήστες.

Ύστερα από δοκιμή εξωτερικών μέσων του χώρου σε macOS και Chrome OS, η επέκταση δεν κατάφερε να βρει το μουσικό κομμάτι ακόμη και μετά από ένα λεπτό ακρόασης και χωρίς ένδειξη αποτυχίας. Τα ίδια μουσικά κομμάτια εντοπίζονται γρήγορα μέσω της εφαρμογής από YouTube και Soundcloud. Παρόλο που κάποιοι χρήστες κατάφεραν και έκαναν την επέκταση να δουλέψει, άγνωστο μένει αν θα ενημερωθεί για να βελτιωθεί η λειτουργία του.

Η επέκταση έρχεται να συμπληρώσει τη Mac εφαρμογή του Shazam, που ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ η διάθεση σε Chrome ίσως να είναι η αρχή μιας νέας στρατηγικής για μεγαλύτερη διάθεση.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments