1 Δεκεμβρίου, 2023

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις επέστρεψε – Όλα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα

Ιστορική ημέρα η Πέμπτη, με το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις να επιστρέφει δυναμικά, με μία εντυπωσιακή ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμου βρέθηκαν στην Ελλάδα και οι δρόμοι της πρωτεύουσας γέμισαν από ήχους κινητήρων και χειροκροτημάτων, καθώς πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των οδηγών.

Ο Εθνικός ύμνος πριν την εκκίνηση του EKO Ράλι Ακρόπολις

EKO Ράλι Ακρόπολις: Ο Οζιέ ταχύτερος στην πρώτη ειδική

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota Yaris WRC σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική του EKO Ράλι Ακρόπολις, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Γάλλος επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC κάλυψε τα 0,98 χιλιόμετρα της διαδρομής σε 51.5 δευτερόλεπτα και τέθηκε επικεφαλής στη γενική κατάταξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοκίνητα της Toyota «έγραψαν» τους τρεις καλύτερους χρόνους στην πρώτη ειδική, καθώς ο Έλφιν Έβανς ήταν 0,6 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Οζιέ, ενώ ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν οκτώ δέκατα πίσω από τον χρόνο του Γάλλου, την ώρα που την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν τρία i20 Coupe WRC της Hyundai.

 

Ο Λάμπρος Αθανασούλας με Hyundai i20 N Rally 2 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο από ελληνικής πλευράς με 58.9 δευτερόλεπτα.

Οι πρώτοι οκτώ οδηγοί της 1ης ειδικής διαδρομής του EKO Ράλι Ακρόπολις:

  • 1. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota) 51.5
  • 2. Έλφιν Έβανς (Μ. Βρετανία/Toyota) +0.6
  • 3. Κάλε Ροβάνπερα (Φινλανδία/Toyota) +0.8
  • 4. Τιερί Νεβίλ (Βέλγιο/Hyundai) +0.9
  • 5. Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai) +1.0
  • 6. Οτ Τάνακ (Εσθονία/Hyundai) +1.0
  • 7. Αντρέας Μίκελσεν (Νορβηγία/Skoda) +1.3
  • 8. Μαντς Όστμπεργκ (Νορβηγία/Citroen) +1.3

Μητσοτάκης: «Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει»

Η εκκίνηση του EKO Ράλι Ακρόπολις 2021, στην επιστροφή της θρυλικής διοργάνωσης στην Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια, δόθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «εγκαινιάζοντας» την πρώτη υπερειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας και στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι καταφέραμε να φέρουμε πίσω το Ράλι Ακρόπολις στην πατρίδα μας. Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει. Βλέπετε και από τη συμμετοχή του κόσμου πόσο οι Έλληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πόσο ταυτισμένοι είναι με το Ράλι Ακρόπολις» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν «για να μπορέσουμε να έχουμε αυτή την επιτυχία, τους χορηγούς, τους εθελοντές και προσδοκώ και προσβλέπω σε μια εξαιρετική διοργάνωση.

Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει και πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το μήνυμα της σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια. Χάνουμε πολύ περισσότερους ανθρώπους στην άσφαλτο κάθε χρόνο.

Όπως ξέρετε έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια το οποίο καλύπτει όλες τις πτυχές αυτού του σύνθετου ζητήματος. Άρα, η σύνδεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια πιστεύω ότι είναι το σωστό μήνυμα το οποίο θέλουμε να εκπέμψουμε πέρα από την απόλαυση, τη διασκέδαση που σε όλους μας -που αγαπάμε το αυτοκίνητο- προσφέρει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός».

Το «Ράλι των Θεών» μεταδίδεται παγκοσμίως από 65 τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία το «μοιράζουν» σε 155 χώρες και σε 840 εκατομμύρια τηλεθεατές.

EKO Ράλι Ακρόπολις: Σήμερα η «μάχη» στα ελληνικά βουνά

Την Παρασκευή οι οδηγοί θα ξεκινήσουν τη μάχη τους στα ελληνικά βουνά.

Οι βροχές των τελευταίων ημερών μπορεί να επιφυλάξουν πολλές εκπλήξεις στους οδηγούς.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, το πρώτο αυτοκίνητο θα φύγει από το Parc Fermé στις 09.00 και θα μπει στην Ε.Δ. «Άγιοι Θεόδωροι 1», μήκους 17,54 χλμ. λίγο μετά τις 10.00.

Θα ακολουθήσει το «Λουτράκι» με μήκος 19,40 χλμ. και στη συνέχεια θα υπάρξει Tyre Fitting Zone στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου.

Λίγο μετά τις 13.00, το πρώτο αυτοκίνητο θα μπει στους «Αγίους Θεοδώρους 2» των 17,54 χλμ. για την πρώτη ειδική του απογευματινού σκέλους,. Θα ακολουθήσουν η «Θήβα» των 23,27 χλμ. και η «Ελάτεια» των 11,65 χλμ. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται στο Service Park της Λαμίας λίγο πριν τις 20.00. πριν τις 20.00.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments