18 Αυγούστου, 2022

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος ο «ιπτάμενος» Μίλτος Τεντόγλου

O Έλληνας πρωταθλητής με άλμα στα 8,41μ. στην τελευταία προσπάθεια κατέκτησε το δεύτερο χρυσό για τη χώρα μας στο Τόκιο

Στον αγώνα της ζωής του ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε το άλμα της ζωής του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο «ιπτάμενος» Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά, έπειτα από μια συναρπαστική μάχη, κατά την οποία, ως επί το πλείστον, κινήθηκε μεταξύ χάλκινου μεταλλίου και πέμπτης θέσης, στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, προσγειώθηκε στα 8,41 μ. και πήρε το χρυσό μέσα απ’ τα χέρια του Κουβανού Ετσεβαρία, ο οποίος είχε ίδια επίδοση αλλά υστερούσε στη δεύτερη καλύτερη καθώς ο Τεντόγλου είχε 8,15 μ. και ο αντίπαλός του 8,09 μ.

Η συγκλονιστική μάχη του Τεντόγλου

Ο Τεντόγλου έφερε το δεύτερο χρυσό στην Ελλάδα μετά τον Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία αλλά και το πρώτο που κατακτά ποτέ Έλληνας αθλητής στο άλμα εις μήκος. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι πήγε στο Τόκιο με 8,60 μ., την καλύτερη επίδοση στον κόσμο εφέτος, κι επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στο αγώνισμα αλλά και την τρομακτική πρόοδο που έχει κάνει σε όλα τα επίπεδα: άλματα, πατήματα, ψυχολογία…

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Τεντόγλου πήδηξε στα 8,11 μ., αλλά αμέσως μετά ο Κουβανός Μάσο έκανε 8,21 μ. και πέρασε εκείνος πρώτος. Η δεύτερη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή ήταν άκυρη, όπως και η τρίτη. Με την ολοκλήρωση της τρίτης προσπάθειας, κι αφού ο Κουβανός Ετσεβαρία είχε πολύ μεγάλο άλμα στα 8,41μ., ο Τεντόγλου βρισκόταν μέσα στα μετάλλια όντας τρίτος.

Ο πρωταθλητής μας έκανε 8,10 μ. στην τέταρτη προσπάθεια, αλλά ο Χάρισον με 8,15 μ. πέρασε τρίτος, βγάζοντας εκτός μεταλλίων τον Τεντόγλου, ο οποίος έπεσε στην πέμπτη θέση καθώς τον πέρασε και ο Ισπανός Κάθερες με 8,12 μ.. Απάντησε όμως με 8,15 μ. στην πέμπτη προσπάθεια και ανέβηκε ξανά στην τρίτη θέση (με ίδια επίδοση με τον Αμερικανό Χάρισον αλλά με καλύτερη δεύτερη προσπάθεια στα 8,10 μ.). Ο Χάρισον στην έκτη του προσπάθεια δεν έκανε καλό άλμα γεγονός που προσωρινά φάνηκε να εξασφαλίζει στον Τεντόγλου το μετάλλιο, το οποίο όμως προσπάθησε να του πάρει την ύστατη στιγμή ο Ισπανός Κάθερες, ο οποίος έκανε 8,18 μ. στην τελευταία προσπάθεια και πέρασε τρίτος.

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια ο εκπληκτικός Τεντόγλου έκανε το άλμα της ζωής του στα 8,41μ.. Οι Κουβανοί δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν έκτη προσπάθεια λόγω τραυματισμού (σ’ αυτό το σκέλος στάθηκε τυχερός ο Μίλτος, αφού ο Μάσο είχε εγκαταλείψει από νωρίς και ο Ετσεβαρία δεν ολοκλήρωσε το έκτο άλμα του) και ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο! Ενας εκπληκτικός Έλληνας αθλητής στην κορυφή του κόσμου!

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments