31 Ιανουαρίου, 2023

Μιχαηλίδου: Πότε θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα καταβληθούν τα επιδόματα αναπηρίας στους δικαιούχους τον Δεκέμβριο έδωσε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, με δύο έκτακτες δόσεις το Δεκέμβριο όλοι οι δικαιούχοι των επιδομάτων αναπηρίας, 173.000 συμπολίτες θα λάβουν 250 ευρώ.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ” όλοι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα δουν τη δόση να διπλασιάζεται μέσα στο Δεκέμβριο” και παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα: ” μια τυπική οικογένεια με δύο παιδιά που είναι στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα λαμβάνει 400 ευρώ το μήνα, τον Δεκέμβριο θα λάβει 800 ευρώ . Στις 15 Δεκεμβρίου θα μπει η πρώτη δόση και μετά τελευταία εργάσιμη του μήνα, δηλαδή 28 Δεκεμβρίου θα μπει η δεύτερη δόση .

” Οπότε για όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος διπλή η δόση τον Δεκέμβριο και για όλους τους δικαιούχους των επιδομάτων αναπηρίας 250 ευρώ έξτρα και πάλι τον Δεκέμβριο”, σημείωσε με έμφαση .

Προνοιακά επιδόματα: Θα υπα΄ρξει κάποια αλλαγή -Τι απαντά η Μιχαηλίδου


Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στα προνοιακά επιδόματα το 2022. ” Δύο τύπου είναι οι αλλαγές που μπορούν να γίνουν στα επιδόματα”, απάντησε. Και είπε ότι μια αλλαγή είναι ” οι έκτακτες ενισχύσεις δηλαδή το ότι μεγαλώνει το ποσό, όπως είπαμε τώρα για τον Δεκέμβριο. Και η δεύτερη τύπου αλλαγή είναι η διαφορά, η μεγέθυνση των δικαιούχων”.

Επίσης υπενθύμισε ότι στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος εντάχθηκαν οι άστεγοι και οι κακοποιημένες γυναίκες που διαμένουν σε δομές. ” Αυτή είναι η τελευταία αλλαγή που έχει γίνει .Και αυτοί θα λάβουν το επίδομα το διπλό μέσα στο Δεκέμβριο .Και δυναμικά επανεξετάζουμε το 2022 τι θα γίνει . Πάντως στον προϋπολογισμό δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν έχει κοπεί από κανέναν το επίδομα και κοιτούμε δυναμικά που μπορεί να προκύψουν παραπάνω ανάγκες,”σημείωσε.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments