5 Ιουνίου, 2023

Λογαριασμοί ρεύματος: Εξετάζονται αλλαγές στο μοντέλο επιδοτήσεων

Έρχεται νέο “λίφτινγκ” στο μοντέλο επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών. 

Συγκεκριμένα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκαν εάν θα αλλάξει το μοντέλο των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος δηλαδή εάν θα δίνεται επιχορήγηση στου λογαριασμούς με βάση την κατανάλωση ή εάν η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους επιχορηγεί οριζόντια.

«Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συγκεκριμένες συστάσεις και συμβουλές για τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και στον ιδιωτικό τομέα και στα νοικοκυριά. Θα υπάρξει όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός μια επικοινωνιακή καμπάνια η οποία θα βοηθήσει τους καταναλωτές στην Ελλάδα να λάβουν δράσεις για να εξοικονομήσουν ενέργεια. Και βεβαίως μελετούμε σχήματα κινήτρων, οικονομικών κινήτρων που θα συνδυάζονται με  την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση της κατανάλωσης και στα νοικοκυριά και πιθανότατα και στις επιχειρήσεις» απάντησε ο κ. Σκρέκας και ανέφερε: «Θα ανακοινωθούν όποτε καταλήξουμε τελικά στα σχήματα. Τα σχήματα αυτά θα είναι δίκαια και εστιασμένα».

«Η στήριξη της κυβέρνησης προς την ελληνική κοινωνία και τις επιχειρήσεις για όσο διαρκεί η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια θα είναι διαρκής. Και βεβαίως η δυναμική θα προσαρμόζεται στις  εξελίξεις και τις δυνατότητες  που υπάρχουν πάντοτε» σημείωσε χαρακτηριστικά από πλευράς του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments