1 Δεκεμβρίου, 2023

Κορονοϊός: Εκτιμήσεις για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα – Σκέψεις για νοσοκομείο COVID στη Θεσσαλονίκη

Δραματική είναι η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας καθώς τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίζουν να τραβάνε την ανιούσα, ενώ και οι «σκληροί», δηλαδή οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι βρίσκονται σε πολύ ανοδική πορεία. Η κυβέρνηση έθεσε ήδη από το Σάββατο σε εφαρμογή νέα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς, αποκλείει το ενδεχόμενο lockdown, ωστόσο αρκετοί ειδικοί ζητούν ήδη αυστηροποίηση μέτρων και περιγράφουν με πολύ μελανά χρώματα την κατάσταση στο σύστημα υγείας.

«Ασφυξία» στη Θεσσαλονίκη: Σκέψεις για νοσοκομείο μόνο για κορονοϊό

 

Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει στα αστικά κέντρα, με τη Θεσσαλονίκη ήδη να αντιμετωπίζει ασφυκτική πίεση σε αρκετά νοσοκομεία της. Στο Ιπποκράτειο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής είχαν καταγραφεί 30 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», με 7 ασθενείς με κορονοϊό να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

 

Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN, υπάρχουν σκέψεις για νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά COVID στη Θεσσαλονίκη.

 

Δραματικοί τόνοι από Παγώνη: Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο «Γεννηματάς»

 

Όμως και η κατάσταση στην Αθήνα είναι αντίστοιχη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους για να περιγράψει την πίεση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

 

«Είχαμε μια νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Από τα δεδομένα που έχουμε  στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα» τόνισε.

 

«Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο». «Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι» σημείωσε για τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες. «Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε 80% plus δεν πρόκειται να γίνει τίποτε» είπε.

 

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι, είναι φοβερό» πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Ξέρεις, τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί… Αυτοί θα αντιμετωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουν συν όλα αυτά», επεσήμανε στη συνέχεια.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments