1 Δεκεμβρίου, 2023

Ινστιτούτο Παπανικολάου-Παρουσιάστηκε μια σύγχρονη πρόταση

Ρ.Κεχρή

Έμπειροι μελετητές παρουσίασαν στον Δήμαρχο και σε εμάς τα μέλη του Δ.Σ., μια σύγχρονη πρόταση-μουσειογραφικό σχεδιασμό για τη δημιουργία της Οικίας Παπανικολάου ως ένας νέος διαδραστικός χώρος με ενεργή συμμετοχή του επισκέπτη, με πρωτότυπη παρουσίαση του βίου & των επιτευγμάτων του Γ. Ν. Παπανικολάου αλλά και της γενέτειράς του της Κύμης, με έναν καταπληκτικό συγκερασμό των νέων τεχνολογιών και της ατμόσφαιρας του 20ου αι., με προσβάσιμο εργαστήριο (μικροσκόπια κλπ) για τους επισκέπτες και πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα εκδηλώσεων.
Μελετήσαμε τις μακέτες και τα τεχνικά σχέδια, συζητήσαμε τις εναλλακτικές προτάσεις λειτουργίας της Οικίας, εντοπίσαμε τις ανάγκες (π.χ. πρόσβαση ΑΜΕΑ), καταθέσαμε προτάσεις για να συμπεριληφθούν στο τελικό παραδοτέο από τους μελετητές και αναμένουμε την οριστική παράδοση τέλος της επόμενη εβδομάδας!
Τι μένει να γίνει από εδώ και πέρα για να ανοίξει η Οικία και να καταστεί επισκέψιμη; Τι σημαίνει πρακτικά η λέξη “επισκέψιμη” για τη οικονομία και τη ζωή στην Κύμη μας; Σημαίνει έναν μοντέρνο μουσειακό χώρο με εκπαιδευτικά πακέτα (ναι, έχει κι από αυτά η εν λόγω μελέτη😉) που θα είναι επισκέψιμος από μαθητές Δημοτικού/Γυμνασίου/Λυκείου από Οκτώβριο έως και Μάιο, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων, μονοήμερες για τα μικρά και τριήμερες για τους εφήβους, που θα δίνουν ζωή στην Κύμη τους δύσκολους μήνες και θα αποτελούν ανάσα ζωής για τις κάθε είδους επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.
Το επόμενο και τελικό βήμα είναι η υλοποίηση της μελέτης που θα παραδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, πάντα με διαδικασίες σύννομες και χωρίς καθυστερήσεις. Οι μελετητές μας εξήγησαν ότι από τη στιγμή που θα γίνει σε κάποια εταιρεία η ανάθεση υλοποίησης της παρούσας μελέτης, από την ανάθεση μέχρι και ” το κλειδί στο χέρι” χρειάζονται 4-5 μήνες!!! 👍
Εν κατακλείδι, κάποιες φορές τα πράγματα δεν συμβαίνουν τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε ή όσο θα μπορούσαν αλλά τελικά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Προσωπικά με κάνει χαρούμενη το γεγονός ότι είμαστε στα μισά της θητείας μας ως Διοικητικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος-Πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το άνοιγμα της Οικίας και πράγματι ανέλαβε πρωτοβουλίες, πάντα στο πλαίσιο των νόμιμων διαδικασιών, ώστε να ξεπεραστούν παράγοντες ολιγωρίας και να ολοκληρωθεί το πρώτο και αναγκαίο βήμα που ήταν η δημιουργία της μελέτης.
Για το τέλος κρατώ την κουβέντα του Δημάρχου όταν φεύγαμε: “Ρούλα, θα το τρέξουμε γρήγορα και το υπόλοιπο και όταν λειτουργήσει θα δει ο κόσμος της Κύμης πόσο μεγάλο όφελος θα έχει άμεσα και σε βάθος χρόνου, έτσι δημιουργείς πραγματική ανάπτυξη σε μια περιοχή και όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού”.
Ελπίζω να μην σας κούρασα αλλά ήθελα να μοιραστώ τα καλά νέα με τους φίλους μου… 🙂🧡
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εσωτερικός χώρος
Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 1 Βαθμολογία: 5]

Comments

comments