Σε νέο μοντέλο για τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα προχωρά η κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα μέτρα στη ΔΕΘ, με στόχο την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου αποκάλυψε πώς θα δοθούν οι επιδοτήσεις.

Το βασικό σε αυτό το σχέδιο είναι ότι έρχεται το τέλος των οριζόντιων επιδοτήσεων. Θα υπάρχει ένα σχήμα επιδότησης, ανάλογα με την κατανάλωση των νοικοκυριών. Αυτό σημαίνει ότι όσοι καταναλώσουν λιγότερο ρεύμα 10-15% και πάνω, τότε θα λάβουν ένα έξτρα μπόνους. Αυτό θα δοθεί στο τέλος του τετραμήνου, δηλαδή στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς.

Από την άλλη πλευρά, όσοι καταναλώσουν περισσότερο ρεύμα απ’ όσο κατανάλωναν, τότε θα υπάρχει μείωση της αρχικής επιδότησης. Απορρίπτεται έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το σενάριο για επιδότηση με εισοδηματικά κριτήρια. Κι αυτό, γιατί αυτό που νοιάζει την κυβέρνηση δεν είναι πρώτα απ’ όλα το εισόδημα, αλλά να καταναλώσουμε λιγότερο ρεύμα για να πάρουμε μεγαλύτερη επιδότηση.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum