18 Αυγούστου, 2022

Lockdown: Ανοίγουν σήμερα κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και παιδικές χαρές – Πώς θα μετακινηθείτε

Ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα 22 Μαρτίου τα κομμωτήρια, τα κέντρα περιποίησης άκρων, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα πάρκα και οι παιδικές χαρές σε περιοχές επιδημιολογικού “πολύ αυξημένου κινδύνου” με αυστηρά υγειονομικά μέτρα. Mεταξύ άλλων οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
Τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων
Όπως ανέφερε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ανάρτηση του στο twitter, από σήμερα “Δευτέρα 22 Μαρτίου στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου “πολύ αυξημένου κινδύνου”, επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων & περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6″.
Σημειώνεται ότι ο πελάτης πριν μεταβεί σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών θα πρέπει να έχει κλείσει ραντεβού.
Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα πάρκα και οι παιδικές χαρές
Επίσης σήμερα, Δευτέρα ανοίγουν εκ νέου οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά, το Ολυμπίειο, ο Κεραμεικός, η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η Αρχαία Ελευσίνα, η Ολυμπία, η Μεσσήνη, οι Αιγές, η Πέλλα, η Ελεύθερνα, η Αμφίπολη, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το Ασκληπιείο Επιδαύρου, τα Άβδηρα, η Νικόπολη, η Αρχαία Νεμέα. Σε αυτή την περίπτωση η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων επιτρέπεται σε έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
Επισκέψιμα καθίστανται από σήμερα και τα δημόσια πάρκα, αλλά και οι παιδικές χαρές, με επίσκεψη έως 3 άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες. Αλλά και για να επισκεφθεί κανείς πάρκα και παιδικές χαρές θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον κωδικό 6 .Η μετακίνηση εδώ γίνεται είτε πεζή είτε με το ποδήλατο.
Ερασιτεχνική αλιεία
Επιπλέον, επιτρέπεται από σήμερα η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments