Σήμερα, Τετάρτη 10 Αυγούστου αναμένεται να λάβουν την επιδότηση καυσίμων (Fuel Pass 2)οι δικαιούχοι. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν διαμαρτυρίες από αιτούντες, οι οποίοι απορούσαν για το πότε θα λάβουν τα χρήματα, δεδομένου ότι στο Fuel Pass 1, τα χρήματα πιστώνονταν μέσα σε 2-3 ημέρες. Επιπλέον στο ΦΕΚ δεν αναφέρεται σαφές χρονοδιάγραμμα για την καταβολή.

Οι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν σήμερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούραςμιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποβληθεί περίπου 1.550.000 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και 580.000 αιτήσεις για τις άυλες κάρτες.

Από αυτές, έχουν ήδη πληρωθεί οι 330.000 δικαιούχοι – εκ των οποίων οι 220.000 με κατάθεση σε λογαριασμό και οι 110.000 σε άυλες κάρτες, οι οποίες δίνουν και ένα μπόνους, επιπλέον 15 ευρώ.

Έως την 1η Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων στο vouchers.gov.gr για το Fuel Pass 2 συνεχίζεται ενώ η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Εφόσον επιλέξει ως μέθοδο χορήγησης την «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στον οποίο ο αιτούμενος είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της επιδότησης είναι να έχει προηγηθεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Σημειώνεται ότι η άυλη ψηφιακή κάρτα (η εγκατάσταση και χρήση της οποίας απαιτούν υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών ΝFC) χρησιμοποιείται σε POS σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, όπως οποιαδήποτε ανάλογη κάρτα, μέχρι 31/10/2022.

Πηγή: enikonomia.gr

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum