5 Ιουνίου, 2023

28η Οκτωβρίου: Έτσι θα γίνουν οι παρελάσεις – Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών

Είναι οριστικό, θα γίνουν κανονικά όλες οι μαθητικές παρελάσεις της 28η Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις παντού και ότι παραδοσιακά η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται στις 27 Οκτωβρίου.
Όσον αφορά στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα.

Επίσης το υπουργείο αναφέρει ότι όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ
” Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας”.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments