Ευχαριστήρια επιστολή .
Με την λήξη της θητείας μου (2019-2023) επιτρέψτε μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την τιμη που είχα να υπηρετήσω τον τοπο
μου, ως σύμβουλος κοινότητας Κύμης.
Μια πολη με ιδιαίτερο προφίλ, προικισμενη απο πλήθος ιστορικών και πολιτιστικων χαρακτηριστικών, γενέτειρα Γη μεγάλων προσωπιμοτητων της Επιστήμης και της Ιστορίας, οπως ο Γ.Παπανικολάου ,ο Ιωάννης. Βελισσαρίου κ.ά, αποτελεί αναμφίβολα έναν ευλογημένο Τοπο και ταυτόχρονα έναν αξιόλογο τουριστικό προορισμό!
Εχοντας υπ ‘ όψιν τα παραπάνω προσπαθησα να συνεισφέρω με τις δυνάμεις μου ,σ οτιδήποτε μπορούσα και μάλιστα παρά τις αντιξοοτητες, με κορυφαία την πανδημία του covid 19.
Με την στήριξη των συμβούλων της κοινότητας Κύμης, την αρωγη συμπολιτών μου ,υπαλλήλων του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, των ανθρώπων που ασχολούνται με τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας οπως το συκο Π.Ο.Π Κύμης, το μελι κ. ά, πραγματοποιήθηκαν οι κατωθι δράσεις πολιτισμου & Παιδείας:
1) Δραση /αφιέρωμα στον Γ. Παπανικολάου στην βεράντα της οικίας του στην Κύμη, τον Αυγούστο 2023 με στοχο την ενημέρωσή των συμπολιτών μας από τους μουσειολογους κ.κ Η. Ζιωγα & Α. Αθανασιά ,για την μετατροπή της οικίας σε μουσειο Παπανικολάου καθώς και στη συνέχεια την διοργάνωση του 1ου workshop με θεμα την χαλκογραφια του πορτραίτου του Γ. Παπανικολάου ,απο τους μουσειολογους.
2)Διοργάνωση 4 Εκθέσεων Τοπικων Προιοντων Κύμης κατά το διάστημα 2020- 2023 , στην πλατεία Κύμης και στην Παραλία Κύμης.
Μια δραση που αγκαλιάστηκε από τους παραγωγούς μας, τους πολίτες και στηρίχθηκε από τον Δήμο Κύμης-Αλιβεριου και την Αγροδιατροφικη ΣΎΜΠΡΑΞΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΆΔΑΣ μεσα από την διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας και βραδιάς γαστρονομίας καθώς και παροχή stands στους εκθετες.
3) Συναυλιες με κορυφαίους καλλιτέχνες της έντεχνης ελληνικής μουσικής οπως :
– Β. Λέκκας
– Ρ. Αντωνόπουλου
– ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ & ΓΙΣΔΑΚΗΣ
– Συγκρότημα “Εμμελον ” και αφιερωματα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή ( ΡΙΧΤΗΣ) και Σπανο( πλατεία Κύμης).
– Συναυλια με την Φιορη ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ( προφήτης- Ηλίας).
4) Θεατρικές παραστάσεις
-ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΊΔΡΥΜΑ ΚΎΜΗΣ ” το δάκρυ της Παναγίας ”
– Θεατρο Λαογραφικού μουσείου Κύμης, ” Ραχηλ”.
5) Δράσεις για παιδιά:
– ΓΗΡΟΚΟΜΕΊΟ ΚΎΜΗΣ ,Χριστουγεννιατικη εκδήλωση.
– ΚΑΠΗ ΚΎΜΗΣ: πασχαλινή εκδήλωση για παιδιά
– οι Ναυτοπρόσκοποι του α’ συστήματος στην Κύμη μαθαίνουν δράσεις στα παιδιά.
– Καπη Κονιστρων & πλατεία Κύμης : δράσεις προώθησης Παραδοσιακων τεχνών τα παιδιά: σηροτροφία/μελισσοκομια/σαπωνοποιία.
6)Δημαρχείο Κύμης: ομιλίες από κορυφαίους επιστήμονες οπως ο κ.Γ. Καραμπελιας για θέματα Ιστορίας αλλά και Κυμαιους επιστήμονες οπως οι κ. κ. Γκιντιδου ,Εύα Ιωαννιδου-Γαλανη & Χρήστος Κουνελης για θέματα Ιστορίας , Γεωλογίας , Χλωρίδας & πανίδας του τόπου μας
7) Γυμνασιο / Λυκειο Κύμης: Εορτασμος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση & διαγωνισμός ζωγραφικής σχετικά με το θεμα , για τα παιδιά του δημοτικου
8)-Εκδηλωση / αφιέρωμα στο έργο του Δημήτρη Πικιώνη στην Κύμη, απο τον κ.κ Βασίλη Χανή στον λοφο προφήτη Ηλία στην Κύμη.
9) δράσεις εξωραϊσμου και στολισμου της πλατείας & Δημαρχείου της πόλης κατα την περίοδο των εορτών & καλοκαιριού οπως και καθαριότητας της πόλης μας ,ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που οι ανάγκες αυξάνονται.

 

Ευχαριστώ λοιπόν θερμά τους συμπολίτες μου που με την ψήφο τους με εμπιστευθηκαν , όπως επίσης τον Δήμο Κύμης-Αλιβεριου & ιδιαίτερα τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ν. Μπαράκο , καθως και τους αντιδήμαρχους Κύμης, που με στήριξαν έμπρακτα στην υποβολή & υλοποίηση των Πολιτιστικών δράσεων καθ όλη τη διάρκεια της θητείας μου .
Με τιμη, Κουτελου Κατερινα, Φιλόλογος γαλλικής γλώσσας.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 1 Βαθμολογία: 5]

Comments

comments

Από kimiforum