Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου συνεδρίασε και συζήτησε για την υποστελέχωση των ταχυδρομείων στις περιοχές των πρώην δήμων Ταμυνέων και Αυλώνος και την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί
Οι επιχειρήσεις και οι δημότες είναι αναστατωμένοι εξαιτίας των αποχωρήσεων εργαζομένων των ΕΛ-ΤΑ.
Το δημοτικό συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου στηρίζει με κάθε τρόπο την διατήρηση της ομαλής λειτουργίας των ταχυδρομείων, ιδιαίτερα στις περιοχές του Αλιβερίου και του Αυλωναρίου που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα.
Η Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων στην οποία είναι και η πρωτεύουσα του Δήμου το Αλιβέρι (5000 κάτοικοι), είναι η μεγαλύτερη Δημοτική Ενότητα του Δήμου και μαζί με την Δημοτική Ενότητα Δυστίων έχουν μόνιμο πληθυσμό 15.000 κατοίκων, ενώ τα καλοκαίρια, τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές, ο πληθυσμός αυξάνεται σημαντικά.
Στο Αλιβέρι και στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν μεγάλες βιομηχανίες, της ΔΕΗ, της ΑΓΕΤ – Ηρακλής της LAFARGE, μεγάλες βιοτεχνίες(Γαλβανιστήριο “Ν. Παπαδιόχου”) , η ΒΙΔΟΜΕΤ και πολλές άλλες μικρότερες, τουλάχιστον 500 εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου και γραφεία.
Το κατάστημα του Αλιβερίου έχει αποδυναμωθεί και πλέον είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Όλοι οι μόνιμοι ταχυδρόμοι έχουν φύγει με τη διαδικασία της εθελουσίας και το ταχυδρομείο λειτουργεί με έναν μόνιμο και με δυο έκτακτους διανομείς.
Πρόσφατα προσελήφθη εκτάκτως ένας διανομέας ο οποίος δεν μπορεί να λάβει την απαραίτητη κατάρτιση, διότι δεν υπάρχει κανείς για να τον εκπαιδεύσει, ενώ είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει σε τόσο μεγάλο όγκο εργασίας
Οι κάτοικοι του Αλιβερίου βιώνουν το τελευταίο ενάμισι μήνα μια απαράδεκτη κατάσταση
Η αλληλογραφία των πολιτών έχει μείνει στο ταχυδρομείο και πλήθος λογαριασμών έχουν λήξει πριν φτάσουν στα χέρια των πολιτών με ότι αυτό συνεπάγεται.
Είναι πραγματικά απαράδεκτο ένα μέρος όπως το Αλιβέρι το οποίο αποτελεί την κεφαλή ενός από τους μεγαλύτερους Καλλικρατικούς δήμους της χώρας, με σημαντικό πληθυσμό να γίνεται αποδέκτης τέτοιων συμπεριφορών, οι οποίες ξεκάθαρα οδηγούν στην υποβάθμιση του και σε προβλήματα που διαταράσσουν τη ζωή των πολιτών του.
Το κατάστημα των ΕΛ-ΤΑ της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου και στην μέση της διαδρομής από Αλιβέρι μέχρι Kύμη και εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις και τους πολίτες 18 χωριών. Αν το τοπικό κατάστημα αποδυναμωθεί θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, σε μια μεγάλη περιοχή με πολλές επιχειρήσεις και χιλιάδες κατοίκους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο
Αποφασίζει ομόφωνα την έγκριση του ψηφίσματος και ειδικότερα τις παρακάτω θέσεις:
-Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία πρέπει να ανταποκριθούν στην ανάγκη στελέχωσης του καταστήματος του Αλιβερίου και του Αυλωναρίου αλλά και σε ολόκληρο το Δήμο , για να εξυπηρετηθεί μια μεγάλη περιοχή με πολλές χιλιάδες κατοίκους, επιχειρήσεις και άλλες δραστηριότητες .
-Η εύρυθμη λειτουργία του ταχυδρομείου του Αλιβερίου και του Αυλωναρίου είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας, για αυτό το λόγο πολίτες και φορείς θα την διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κύμης Αλιβερίου
Γιώργος Ζέρβας
Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 1 Βαθμολογία: 5]

Comments

comments

Από kimiforum