Στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2021-22, πραγματοποιήθηκαν δράσεις και παρεμβάσεις στα σχολεία της περιοχής μας.
Στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Μονοδρίου πραγματοποιήθηκε οφθαλμολογικός έλεγχος, έλεγχος οπτικής οξύτητας και αχρωματοψίας. Επίσης, έγινε επίσκεψη στο Δημοτικό σχολείο Βιτάλου όπου οι μικροί μας φίλοι ενημερώθηκαν για τη υγιεινή διατροφή με έμφαση στο πρωινο γεύμα! Τα σχολεία της περιοχής επισκέφθηκαν η κα. Επιστήμη Αγγέλου, παιδίατρος, η κα. Σωτηρία Αντωνίου οφθαλμίατρος και η κα Ντόρα Μπαμπούρη επισκέπτρια υγείας ΝΕΛ!
✅️ Με αφορμή την ημέρα γέννησης του Γεώργιου Παπανικολάου (13 /05/2022) στο Δημοτικό Σχολείο των Κονιστρών διενεργήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα σεξουαλική διαπαιδαγώγηση (απο την ιατρό Πουλημένου Αναστασία γυναικολόγος)- αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού (απο τους ιατρούς Κασούμης Δημήτριος ορθοπεδικός- Λιάζη Κωνσταντίνα παιδίατρος-Πουλημένου Αναστασία).
Τα παιδιά με πολύ προσοχή παρακολούθησαν την επίδειξη ,τις οδηγίες που δόθηκαν απο τα μέλη των διασωστών , ενώ ενεργή συμμετοχή είχαν στο διαδραστικό παιχνίδι ερωτο-απαντήσεων και όσο αφορά την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αλλά και την παροχή πρώτων βοηθειών.
Ακολούθησε παρουσίαση σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και τους μαθητές για τη φιλοξενία!!
Οι ενημερωτικές επισκέψεις αγωγής υγείας θα συνεχιστούν!
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος
Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum