Το αντιτορπιλικό “Βέλος” ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη και η επόμενη προοριστική του βάση φαίνεται ότι θα είναι ο Ναύσταθμος της Σαλαμίνας, σύμφωνα με πληροφορίες που διαβίβασε ο ραδιοφωνικός σταθμός 102FM της ΕΡΤ3. Το πλήρωμα του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη προετοιμασιών για τον επόμενο πλου.

 

Η αναμενόμενη μεταφορά του “Βέλους” στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας προβλέπει και την υποβολή του σε προγραμματισμένη συντήρηση. Παρόλες τις προσπάθειες κατοίκων και φορέων της Θεσσαλονίκης για την διατήρηση του πλοίου στην περιοχή, είναι αμφίβολο το ενδεχόμενο επιστροφής του “Βέλους” στην πόλη.

 

Σύμφωνα με πηγές, η μελλοντική του τύχη θα εξαρτηθεί και από ενδεχόμενες αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Εν τέλει, η πιθανότητα μεταφοράς του πλοίου στην Κύμη φαίνεται να απομακρύνεται.

 

Οι πρόσφατες ζημιές στο αντιτορπιλικό Βέλος

Κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας τον περασμένο Νοέμβριο, το αντιτορπιλικό Βέλος είχε υποστεί ζημιές. Μετά το μεγάλο ρήγμα που άνοιξε στο σκαρί του, το ιστορικό αντιτορπιλικό Βέλος μετακινήθηκε στο λιμάνι ώστε να καταγραφούν οι ζημίες, να γίνει πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum