9 Δεκεμβρίου, 2021

Τα νέα sneakers Adapt BB της Nike είναι self-lacing και μπορείς να τα «ρυθμίζεις» από το κινητό σου

Όπως αναμενόταν, η Nike ανακοίνωσε τα «self-lacing» Adapt BB, ένα νέο ζευγάρι sneakers για μπάσκετ που διαθέτουν μηχανισμό αυτόματου δεσίματος των κορδονιών, σαν αυτόν της self-lacing έκδοσης των Nike Mag και των HyperAdapt 1.0, καθώς και άλλα «έξυπνα» χαρακτηριστικά.

Τα νέα basketball sneakers Adapt BΒ σχεδιάστηκαν ώστε να προσφέρουν μία «πραγματικά εξατομικευμένη εφαρμογή για κάθε παίκτη μπάσκετ». Το παραπάνω είναι δυνατό χάρη σε ένα σύστημα power-lacing που ανέπτυξε η εταιρεία και που ονομάζει FitAdapt και το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα ή με την βοήθεια του συνοδευτικού app για smartphones.

Σύμφωνα με την δημοφιλή εταιρεία, το πόδι ενός παίκτη μπάσκετ μπορεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα να επεκταθεί σχεδόν κατά μισό νούμερο, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο άνεσης έχοντας αρνητικό αντίκτυπο στις κινήσεις του και στις επιδόσεις του στο γήπεδο. Και αυτό είναι το πρόβλημα που η Nike ήθελε να λύσει με την διάθεση των Adapt BB.

adaptbb1.jpg.4de51915a375178e45f90ad70b0fbcf9.jpg

Τα νέα basketball sneakers Nike Adapt BB δίνουν την δυνατότητα σε εκείνον που τα φοράει να ρυθμίσει το πόσο σφιχτά αγκαλιάζουν τα κορδόνια τα πόδια του χειροκίνητα, με την χρήση δύο φωτιζόμενων πλήκτρων ή μέσω ενός app στο κινητό. Όταν φορέσει τα παπούτσια, ο ενσωματωμένος μηχανισμός μέσω κάποιων αισθητήρων «ανιχνεύει» το επίπεδο εφαρμογής και προσαρμόζει τα «κορδόνια» αναλόγως για κάθε πόδι ξεχωριστά ώστε η εφαρμογή να είναι η ιδανική και όσο στενή πρέπει. Ο μηχανισμός βεβαίως απαιτεί ενέργεια, με τη Nike να υποστηρίζει ότι τα Adapt BB χρειάζονται φόρτιση κάθε περίπου 14 ημέρες. Η φόρτιση, που διαρκεί τρεις ώρες περίπου, πραγματοποιείται ασύρματα μέσω ενός Qi pad που έρχεται με κάθε ζευγάρι παπουτσιών του είδους.

Με το app Adapt, είναι δυνατή η αποθήκευση διαφορετικών ρυθμίσεων για την εφαρμογή τους, μπορεί να γίνει έλεγχος για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας καθώς και να γίνει αλλαγή στο χρώμα των πλήκτρων (LED). Η ασύρματη επίσης συνδεσιμότητα επιτρέπει την αναβάθμιση του… firmware των ηλεκτρικών στοιχείων του μηχανισμού για την βελτίωση της άνεσης, την εφαρμογή εφέ φωτισμού κ.ά. Τα νέα sneakers Adapt BB θα κυκλοφορήσουν στις αρχές Φεβρουαρίου με τιμή $350.

Engadget

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments