5 Ιουνίου, 2023

«Σχολικά Γεύματα»: Στα 90,1 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός – Πότε ξεκινά το πρόγραμμα

Με αυξημένο προϋπολογισμό θα ξεκινήσει από τα μέσα Οκτωβρίου το Πρόγραμμα Σχολικά Γεύματα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το 2021-2022.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αυξημένο προϋπολογισμό, 90,1 εκατ. έναντι 73.5 εκατ. ευρώ το 2020-2021, ξεκινά το Πρόγραμμα Σχολικά Γεύματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το 2021-2022. Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν πάνω από 224.300 μαθητές σε 1.621 σχολικές μονάδες.
Τονίζεται ότι φέτος εντάχθηκαν 268 περισσότερες σχολικές μονάδες και θα μοιραστούν 40.000 περισσότερες μερίδες φαγητού σε σύγκριση με την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ, στηρίζει την ελληνική οικογένεια, με την παροχή ζεστού φρεσκομαγειρεμένου μεσημεριανού γεύματος που ακολουθεί τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής.
Ποιες αλλαγές έρχονται στο πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων
Το υπουργείο αναβαθμίζει και βελτιώνει ουσιαστικά το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων:


-με νέο διατροφολόγιο προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις των παιδιών
-με αναβαθμισμένες προδιαγραφές ως προς τον τρόπο παρασκευής και διανομής των γευμάτων
-με ανακυκλώσιμα μαχαιροπήρουνα σε ειδική θήκη
-με προσθήκη ειδικών σημάνσεων για την ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας του γεύματος
-με πληροφορίες για το τα συστατικά του γεύματος και την διατήρηση του φαγητού
Η διανομή αναμένεται να ξεκινήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας από τα μέσα Οκτωβρίου 2021.

Μιχαηλίδου: Συνεχίζουμε αλλά και ενισχύουμε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων

Για την έναρξη του Προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Στο υπουργείο Εργασίας, κάνουμε σημαία μας την παιδική προστασία, την οποία υλοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συνεχίζουμε αλλά και ενισχύουμε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων αυξάνοντας κατά 22,6% τον προϋπολογισμό, κατά 21% τον αριθμό σχολικών γευμάτων και προσθέτοντας επιπλέον 270 σχολεία. Κάνουμε πράξη την κοινωνική πολιτική, προσφέροντας γεύματα σε περισσότερα από 224.300 παιδιά. Είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί και διασφαλίζουμε το μέλλον της χώρας μας».
Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments