29 Νοεμβρίου, 2022

Σοκαριστικά στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία- 332 συλλήψεις το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου

Συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια είχαν να διαχειριστούν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 332 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments