Εντάχθηκε με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ το έργο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με τίτλο «πολιτιστική ψηφιακή υποδομή διαχείρισης ιστορικού περιεχομένου και ανάδειξης του Γεώργιου Παπανικολάου ως την πιο λαμπρή προσωπικότητα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου».
Η πολυπόθητη απόφαση που υπογράφεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα έφθασε στο δήμο Κύμης Αλιβερίου πριν λίγες μέρες.
Ο Δήμος είχε υποβάλει πρόταση για την διεκδίκηση της χρηματοδότησης στην πρόσκληση ΑΤ14 του προγράμματος με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021 που αφορά στην ανάδειξη των μεγάλων προσωπικοτήτων της χώρας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό στόχο της Δημοτικής αρχής και του Διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Παπανικολάου για την αξιοποίηση του σπιτιού του μεγάλου Κυμαίου επιστήμονα με τρόπο που να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για ολόκληρο το δήμο και να συνδεθεί με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αποτελεί μια από τις δράσεις που βρίσκεται σε εξέλιξη για την λειτουργία και την ανάδειξη του Μουσείου του Γ. Ν. Παπανικολάου
Το ποσό της χρηματοδότησης του έργου φτάνει στα 151.900,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)
Το ψηφιακό μουσείο που θα δημιουργηθεί στο σπίτι του Παπανικολάου θα βοηθήσει, στην πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και θα έχει πολλαπλά οφέλη τουριστικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά για τον Δήμο και τους δημότες .
Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 1 Βαθμολογία: 5]

Comments

comments

Από kimiforum