Κοινωνικό μέρισμα θα λάβουν το 2022 οι εργαζόμενοι αλλά και αυτοί που αμείβονται με κατώτατο μισθό, όπως επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά”.

Όπως είπε, επειδή η πορεία της οικονομίας θα είναι καλύτερη το 2022 θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα στους εργαζόμενους και φυσικά αυτό ισχύει και για τον κατώτατο μισθό.
Ωστόσο την ίδια στιγμή απε΄φυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα καταβληθεί το μέρισμα καθώς όπως είπε αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάει η χρονιά, τις αντοχές της οικονομίας και από τη διαβούλευση που θα υπάρξει με τους κοινωνικούς εταίρους και με τους αρμόδιους φορείς και τα Ινστιτούτα” .

Για τον κατώτατο μισθό

Μεταξύ άλλων επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση έδωσε μια μικρή αύξηση της τάξεως του 2% στον κατώτατο μισθό. “Δώσαμε μια μικρή συμβολική αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επειδή είχαμε ύφεση 8% την περασμένη χρονιά παρά το γεγονός ότι όλοι οι εργοδοτικοί φορείς και οι μικρομεσαίοι, η Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και το ΚΕΠ πρότειναν πάγωμα του κατώτατου μισθού”, σημείωσε μεταξύ άλλων .
Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum