Με δελτίο τύπου ο σύνδεσμος ανέφερε

Ο Σύνδεσμος των εν Ευβοία Πελοποννησίων “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ” για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παρελάσει σε Εθνική εορτή στην Κύμη.
Οι λόγοι είναι δύο, πρώτον θέλει να τιμήσει τον Πελοποννήσιο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ για τα πενήντα χρόνια ιεροσύνης του. Είναι ο πατριώτης μας που με το έργο και την κοινωνική του προσφορά μας κάνει όλους υπερήφανους.
Δεύτερον ο Σύνδεσμός μας είναι των εν Ευβοία Πελοποννησίων και έχουμε χρέος απέναντι και στους υπόλοιπους πατριώτες που κατοικούν στις πόλης του νησίου μας να νιώσουν ότι είμαστε δίπλα τους.
Έτσι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 7:00 θα φύγουμε από Χαλκίδα, Λευκαντί και Ερέτρια άγημα 20 ατόμων και δυο άλογα απο Πολιτικά και ένα από Κάρυστο μαζί με τους καβαλάρηδές τους για την Κύμη. Θα παραβρεθούμε στην δοξολογία της Μητρόπολης ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές. Κατόπιν θα γίνει κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γεωργουλόπουλο Θεοδόση, θα παρελάσουμε και το χορευτικό μας τμήμα θα χορέψει Μωραΐτικους χορούς. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στα γραφεία της Μητρόπολης μαζί με τον Σεβασμιότατο κ.κ. Σεραφείμ όπου και θα φυτέψουμε μια καστανιά ως Σύνδεσμος των εν Ευβοία Πελοποννησίων στον προαύλιο χώρο μιας και η καστανιά είναι το δέντρο που ανθεί στο χωριό του τον Κοσμά Αρκαδίας.
Στο τέλος θα βρεθούμε μαζί με τον τοπικό σύλλογο “Αξάνεμες” και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι σε τοπικό κατάστημα.

Επίσης την επόμενη Κυριακή 4 Νοεμβρίου θα παραβρεθουμε πάλι με άγημα στην Κύμη. Ο λόγος είναι η βράβευση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ Σεραφείμ για τα πενήντα χρόνια ιεροσύνης του αυτή την φορά από τους Δήμους Κύμης, Καρύστου και Σκύρου. Εκεί θα απονεμηθεί και τιμητική πλακέτα στον Μητροπολίτη μας από τον Σύνδεσμό μας.

Φώτο:Δήμητρα Νικολιά

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum