Νωρίτερα από την καθιερωμένη ημερομηνία αναμένεται να καταβληθούν αυτό τον μήνα τα επιδόματα και οι παροχές από τον ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιδόματα και οι παροχές του ΟΠΕΚΑ καταβάλλονται κάθε τελευταία εργάσιμη του μήνα, δηλαδή θα έπρεπε να πληρωθούν οι δικαιούχοι την Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, ωστόσο λόγω λόγω της αργίας  της 28ης Οκτωβρίου, οι πληρωμές αναμένονται να γίνουν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, ο Οργανισμός αναμένεται να καταβάλει την ημέρα αυτή τα παρακάτω επιδόματα και παροχές:

  • Επίδομα Γέννησης:  Υπενθυμίζεται ότι το ποσό του επιδόματος  ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ: Η 1η δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η 2η δόση ύστερα από 5 μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για δίδυμα είναι 4.000 ευρώ κ.ο.κ
  • Επίδομα Στέγασης: Το ποσό του επιδόματος ορίζεται ως ακολούθως: Για τον δικαιούχο είναι  70 ευρώ το μήνα ενώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαυξάνεται 35 ευρώ το μήνα.
  • Επίδομα Στεγαστικής  Συνδρομής: Υπενθυμίζεται ότι  για να λάβει κανείς το Επίδομα Στεγαστικής  Συνδρομής θα πρέπει να είναι είτε άγαμος  χήρος/α ή διαζευγμένος και το  το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά του να μην  υπερβαίνει το ποσό των  4.320,00  ευρώ  ενώ εάν είναι έγγαμος δεν πρέπει να ξεπερνάει το ποσό των  8.640,00  ευρώ,

Επίσης την ίδια ημέρα αναμένεται να δοθούνη Σύνταξη Ανασφάλιστων  Υπερηλίκων ν. 1296/1982, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Υπερηλίκων, τα Έξοδα κηδείας ανασφάλιστων, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τα Αναπηρικά επιδόματα, η Στεγαστική Συνδρομή και το Επίδομα Ομογενών.

 

 

 

 

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum