Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Σήμερα είχα τη χαρά να υποδεχτώ στο δημαρχείο τη γενική διευθύντρια Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κα Ζωή Φτίκα, και την κα Παρασκευή Σπυρούλη από το Δασαρχείο Αλιβερίου, για την παράδοση-παραλαβή της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που λήφθηκε κατόπιν αιτήματος του δήμου Κύμης Αλιβερίου, παραχωρείται στον δήμο συνολική έκταση 211 στρεμμάτων στην Ηλεκτρομηχανική Κύμης, που περιλαμβάνει τα κτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο, στη θέση «ΚΑΛΟΛΙΑΣ» (επιφάνειες Ε1,Ε2,Ε3,Ε4,Ε5 & Ε6).

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που έχει κατατεθεί από πλευράς Δήμου, η παραχώρηση γίνεται προκειμένου να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την έκταση για την ανάπτυξη αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, αναβαθμίζοντας σημαντικά την ευρύτερη περιοχή και μετατρέποντας σε πόλο έλξης, όχι μόνο την Κύμη, αλλά για όλο τον Δήμο και τον Νομό.

Μετά την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου, επισκεφθήκαμε με την κα Φτίκα τον χώρο της Ηλεκτρομηχανικής στην Κύμη.

Ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το δασαρχείο Αλιβερίου και προσωπικά τη γενική διευθύντρια Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κα Φτίκα, για όλες τις ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Δέσμευση της δημοτικής αρχής είναι η άμεση έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης της έκτασης, που μπορεί να επιτελέσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 1 Βαθμολογία: 5]

Comments

comments

Από kimiforum