29 Σεπτεμβρίου, 2023

Νέα επιταγή ακρίβειας και Fuel Pass 3: Η εκρηκτική αύξηση των τιμών “παγώνει” την καταβολή τους; Η απάντηση Oικονόμου και Σταϊκούρα

Για το εάν θα δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας στους ευάλωτους πολίτες αλλά και Fuel Pass 3  ρωτήθηκε  σήμερα από δημοσιογράφο κατά την συνέντευξη του Τύπου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

“Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει– με σώφρωνα και αποτελεσματικό τρόπο για να στέκεται στο πλευρό της  κοινωνίας και ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Υπάρχουν στο τραπέζι μια σειρά από μέτρα που κοστολογούνται και σχεδιάζονται. Και από την έκθεση Θεσσαλονίκης  ο Πρωθυπουργός θα είναι πολύ συγκεκριμένος και πολύ αναλυτικός”, απάντησε ο  κ. Οικονόμου.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ” για μια ακόμη φορά τα μέτρα και η πολιτική μας θα είναι πολιτική ουσιαστικής στήριξης για την κοινωνία…. για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα και τη γενικότερη πορεία της ελληνικής μας οικονομίας “.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Σταϊκούρας: Μπορεί να μην υπάρξει Fuel Pass 3

Νωρίτερα ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του ΑΝΤΙ και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας για το εάν θα δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας στους  ευάλωτους πολίτες,  Fuel Pass 3 αλλά και  αυξημένο επίδομα θέρμανσης.  Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε πως ό,τι δίνεται για να καλυφθούν κάποιες ανάγκες των πολιτών,  στερεί πόρους από κάπου αλλού. Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε  ότι δεν  υπάρχουν απεριόριστοι πόροι.

“Ξέρετε εσείς πως θα εξελιχθεί η τιμή του ρεύματος το επόμενο τρίμηνο; Εάν τυχόν οι τιμές παραμείνουν υψηλές ή είναι υψηλότερες από ότι τώρα, η πολιτεία θα πρέπει να επιδοτήσει ακόμη υψηλότερα το ρεύμα. Προφανώς αυτό θα στερήσει πόρους από κάτι άλλο. Αλλά υπάρχει πάντα μια δυναμική στην οικονομία. Από τι θα εξαρτηθεί; Από τις παροχές. Θα εξαρτηθεί από 3 στοιχεία που θα έχουμε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου”, είπε.

  • Το πρώτο στοιχείο θα είναι η διαμόρφωση του ΑΕΠ. Φαίνεται ότι το ΑΕΠ κινείται σε πολύ υψηλότερους ρυθμούς. Ο πλούτος δηλαδή, η ανάπτυξη από τις αρχικές εκτιμήσεις. Μάλλον θα έχουμε από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης πανευρωπαϊκά με σημαντική συμβολή  και του δευτέρου τριμήνου.
  • Δεύτερoν έχει να κάνει με την πορεία εκτέλεσης  του προϋπολογισμού. Πώς τα πάει ο προϋπολογισμός, δηλαδή τα φορολογικά έσοδα”. “Φαίνεται ότι και η πορεία εκτέλεσης του  προϋπολογισμού είναι ικανοποιητική”, συμπλήρωσε.
  • Τρίτον από την πορεία του τουρισμού. 

“Αυτά τα τρία στοιχεία θα συνεκτιμηθούν για να δούμε τον διαθέσιμο χώρο του τελευταίου τριμήνου του 2022 και όλου του 2023. Θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, θα υπάρξουν παρεμβάσεις γιατί έχουμε τη εικόνα των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Το που θα κατευθυνθούν αυτές εξαρτάται από το πια θα είναι η δυναμική  κυρίως στο κομμάτι του ενεργειακού κόστους ,για να δούμε τι χρειαζόμαστε για το ηλεκτρικό ρεύμα, να δούμε ποιες θα είναι οι τιμές των καυσίμων  οι οποίες πέφτουν σημαντικά”, τόνισε.

Τέλος  ρωτήθηκε εκ νέου εάν δεν θα υπάρξει Fuel Pass 3. “Δεν το ξέρει κανένας, δεν έχουμε πει για κάτι άλλο”, απάντησε και πρόσθεσε ότι μπορεί να δοθο

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments