Έρχεται μη επιστρεπτέα επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και τις μεγάλες φυσικές καταστροφές του 2021, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Η επιχορήγηση προς κάθε δικαιούχο επιχείρηση ανέρχεται σε ποσοστό 50% επί των λειτουργικών της δαπανών του 2019 και φτάνει έως τις 18.000 ευρώ, ενώ είναι ακατάσχετη, σύμφωνα με την απόφαση. Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους του έτους 2021 σε ποσοστό τουλάχιστον 10% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος. Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν για την επιχορήγηση τα εξής:

Α.Η δράση

Η δράση συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ καλύπτει κάθε νόμιμα λειτουργούσα επιχείρηση (μικρομεσαία ή μεγάλη), κάθε νομικής μορφής, που δραστηριοποιείται σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Εύβοιας, Λάρισας και Ηρακλείου, οι οποίες επλήγησαν από φυσικές καταστροφές κατά την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο. Αναλυτικά:

  • Στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού (ΠΕ Εύβοιας)
  • Στη Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας (ΠΕ Ηρακλείου)
  • Στην Τοπική Κοινότητα Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου (ΠΕ Λάρισας)
  • Στην Τοπική Κοινότητα Μεσοχωρίου του Δήμου Ελασσόνας (ΠΕ Λάρισας)

Η δράση έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος React-EU της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum