ΣυλλογοςΛιαναμμος ΠαραλιαΚυμης
Λόγω της πανδημίας και, κατόπιν επικοινωνίας με τις αρμόδιες αρχές, ματαιώνεται η προγραμματισμένη εκδήλωση των εγκαινίων του γλυπτού που κοσμεί την πλατεία της Παραλίας Κύμης μας και έχει ως στόχο να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία και τη ναυτοσύνη της περιοχής μας.
Για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι αφιλοκερδώς συνέβαλαν στην κατασκευή και την υλοποίηση του έργου: τον ναυπηγό κ. Νίκο Αντωνίου, την αρχιτέκτονα κ. Ελένη Καράπα τη φιλόλογο κ. Δήμητρα Γκιντίδου, τον μεταφραστή κ. Αντώνη Αγγελή.
Ευχαριστούμε θερμά, επίσης, τους χορηγούς μας: τον ΟΛΝΕ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό του, κ. Χαράλαμπο Μανιάτη, τον κ. Μάριο Βλαχογιάννη και την ΟΜΑΔΑ ΚΥΜΗ.
Ευχαριστούμε πολύ και τον κατασκευαστή κ. Βαγγέλη Χριστοδούλου για τις τεχνικές του ικανότητες, αλλά και την υπομονή και την αφοσίωση που επέδειξε απέναντι στις τόσες απαιτήσεις μας και στις όσες αλλαγές που του ζητήσαμε, καθώς και τον αρχιτέκτονα κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη για τις συμβουλές του πάνω στα πρωταρχικά σχέδια του έργου.
Και, φυσικά, ευχαριστούμε όλους εσάς για τα τόσο θετικά και ενθουσιώδη σχόλιά σας, γιατί πραγματικά μας δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε να ομορφαίνουμε τον τόπο μας!
Στην επόμενή σας επίσκεψη στο χωριό μας μην παραλείψετε να δείτε το έργο από κοντά, να φωτογραφηθείτε μαζί του και να πληροφορηθείτε για την αρχαία ιστορία του τόπου μας!
«Κύμη Χαλκιδέων και Κυμαίων παλαιότατον κτίσμα. Οι δε τον στόλον άγοντες Ιπποκλής ο Κυμαίος και Μεγασθένης ο Χαλκιδεύς διωμολογήσαντο προς σφας αυτούς, των μεν αποικίαν είναι, των δε την επωνυμίαν, όθεν μεν προσαγορεύεται Κύμη, κτίσαι δ’ αυτήν Χαλκιδείς δοκούσι». Στράβων, 1ος αι. μ.Χ.
Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum