Η έξαρση του κορονοϊού οδήγησε στην ακύρωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων του καρναβαλιού σε όλη τη χώρα.

Κορονοϊός: Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα

Μετά την γνωστοποίηση του δεύτερου αλλά και του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα, ο Υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αποφάσισε τη ματαίωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα για προληπτικούς λόγους.

Νωρίτερα σήμερα την ανησυχία της για τον ιό COVID-19 είχε εκφράσει η Ένωση Επενδυτών Κίνας – Ελλάς με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, με την οποία του ζητούσε την αναβολή των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Αθήνα.

Στην επιστολή της ένωσης, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Changwei (Michael) Xia, αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε Δήμαρχε

δεδομένης της εμφάνισης του COVID-19 και στην Ελλάδα αλλά και της παρουσίας στην Αθήνα χιλιάδων ξένων τουριστών αλλά και κινέζων, που κατοικούν στην πόλη, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ζητήσουμε ως εκπρόσωποι μεγάλου μέρους των κινέζων επενδυτών στην Ελλάδα, να αναβάλλετε εξαιτίας του εκτάκτου κι επικινδύνου της κατάστασης τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το πράττουμε αυτό με μεγάλη μας λύπη αλλά ορμώμενοι από την αγωνία μας για τους κινδύνους διάδοσης του ιού με την πολυκοσμία αλλά και την έλλειψη προστατευτικών μέσων-μασκών στην αγορά.

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Η Ένωση Επενδυτών Κίνας- Ελλάδας, η μεγαλύτερη κινεζική Ένωση στην Ελλάδα, πραγματοποίησε δωρεά στο νοσοκομείο Wuhan 7. Με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να δείξουμε στους συμπατριώτες μας την έμπρακτη συμπαράστασή μας στη μεγάλη αυτή δυσκολία. Με το αίτημά μας αυτό, σας δηλώνουμε την αγωνία μας για τη μετάδοση του ιού στην Αθήνα. Είτε για εμάς τους Κινέζους είτε για τα αδέλφια μας τους Έλληνες είτε για οποιοδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της Αθήνας θεωρούμε άκρως επικίνδυνη την πραγματοποίηση των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων».

fosonline.gr

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum