5 Δεκεμβρίου, 2021

Η φωτιά χτύπησε το Μάτι σαν ποτάμι λάβας

Σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες δασικές και περιαστικές περιοχές, την καρδιά της Πεντέλης όπου υπάρχουν δεκάδες φυλάκια πυροπροστασίας, ξεκίνησε τρία λεπτά πριν από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας η δολοφονική πυρκαγιά, από την καταστροφική πορεία της οποίας μετρούμε νεκρούς και τραυματίεςxartis002

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής στις 9.45 το βράδυ:

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16.57 σε δασική έκταση, στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχείρησαν 3 Α/Φ Canadair και 1 Ε/Π.

Έγινε οργανωμένη απομάκρυνση ατόμων από το Λύρειο ϊδρυμα, καθώς και όλων των κατασκηνώσεων της ευρύτερης περιοχής… Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας υπάρχουν 6 εγκαυματίες. Οι 4 βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και θα διακομιστούν στο ΚΑΤ ενώ οι άλλοι 2 με ιδιωτικό μέσο πήγαν σε ιδιωτική κλινική και εν συνεχεία διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό».

Είναι προφανές ότι στις πέντε ώρες που μεσολάβησαν η πυροσβεστική δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει εικόνα, δεδομένου ότι έχουν εντοπιστεί θύματα στον Νέο Βουτζά, όπου οι φλόγες έφθασαν στις 6 το απόγευμα.

xartis02_2

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο καταστροφική. Η φωτιά ξεχύθηκε σαν λάβα και χτύπησε με καταστροφική μανία το Μάτι. Αλλά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων δεν ήταν κανείς εκεί για να τους κατευθύνει.

xartis-mati01
Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments