Η πρώτη προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο είναι η επέκταση των μειωμένων ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές και το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Όπως είπε “η πρώτη προτεραιότητα μας είναι να επεκτείνουμε τους μειωμένους ΦΠΑ στην εστίαση και στις μεταφορές και για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Σας θυμίζω ότι με βάση τον προϋπολογισμό αυτή η παρέμβαση τελείωνε τον Ιούνιο του 2022 .Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε διαθέσιμα 250 επιπλέον εκατ. ευρώ”.

Για τα καύσιμα

Την ίδια ώρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιστροφές – ως οικονομική ενίσχυση – σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες των πρόσθετων εσόδων από τη φορολογία στα καύσιμα,

Συγκεκριμένα για το εάν θα δοθεί οικονομική ενίσχυση – σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες των πρόσθετων εσόδων από τη φορολογία στα καύσιμα είπε ” έχουμε πει ότι οι πολιτικές μας εδράζονται στον δημοσιονομικό χώρο ο οποίος υφίσταται ή δημιουργείται και έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά .Προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούν οι πολιτικές οι οποίες θα ανακοινωθούν”, .

” Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν και ανακοινώσεις. Υπάρχει μια αλληλουχία γεγονότων που πρέπει να συνεκτιμηθεί” συμπλήρωσε.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum