Η χθεσινή μας επίσκεψη με τον Περιφερειάρχη στην Κύμη, έφερε λίγο ακόμα πιο κοντά στα μάτια μας, αυτό που εδώ και πολλά χρόνια διεκδικούν και προσπαθούμε με κάθε δύναμη να κάνουμε πραγματικότητα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, την αποπεράτωση του μεγάλου έργου προστασίας και αναβάθμισης του οδικού άξονα Στόμιο-Πλατάνα προϋπολογισμού €15.3 εκ.
Ήδη το πιο δύσκολο και κρίσιμο για την θωράκιση του δρόμου από την πλευρά της θάλασσας έργο, η κατασκευή 650 φρεατοπάσσαλων μέσου βάθους 15 μ. και διαμέτρου 1-1,2 μ. και η κατασκευή 650 μ. κεφαλόδεσμου έχει ολοκληρωθεί.
Πρόσθετα, αρχίζει να παίρνει ήδη μορφή η κατασκευή της πλακοσκεπής lane cover, ενώ έχουν κατασκευασθεί οι μισοί από τους 213 φρεατοπάσσαλους για την αντιστήριξη του πρανούς που προκάλεσε τη μεγάλη ολίσθηση την άνοιξη του 2020.
Οι εντατικοί ρυθμοί εργασιών του εργοταξίου και οι συνεχείς μας προσπάθειες για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι πως το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023, αλλά και πως ο δρόμος θα δοθεί με ασφάλεια σε κυκλοφορία την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.
Παράλληλα, επισκεφθήκαμε την όμορφη μας Πλατάνα όπου σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή εκτελέσαμε αναγκαίο έργο προστασίας και αναβάθμισης του οδικού άξονα σε μήκος 100 μ., έργο το οποίο εντός του Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθεί για το υπόλοιπο προβληματικό τμήμα 100 πάλι περίπου μ. , επιτρέποντας όχι μόνο την βελτίωση και θωράκιση του δρόμου, αλλά και την προστασία του οικισμού από τις υποσκαφές της θάλασσας.
Ήδη η πρόταση μας στο Ταμείο Ανάκαμψης για το μεγάλο ακτομηχανικό έργο προστασίας και αναβάθμισης της Πλατάνας προϋπολογισμού €7 εκ. έχει κατατεθεί, περιμένοντας τα καλά νέα για την ένταξη και υλοποίηση του.
Τέλος, επισκεφθήκαμε το εργοτάξιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, όπου παρά την πρόοδο των εργασιών αποκάλυψης του εντυπωσιακού και μοναδικού αυτού κτιρίου, δεν κρύψαμε την αγωνία και την δυσαρέσκεια για τη μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου αυτού που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία της Κύμης.
Υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και κορυφαία μας προτεραιότητα, τη σχολική χρονιά 2023-2024 να ξαναχτυπήσει το κουδούνι του σχολείου και να ξαναγεμίσουν με φωνές παιδιών οι σχολικές του αίθουσες.
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, φύση, δέντρο και δρόμοςΜπορεί να είναι εικόνα φύση και δρόμοςΜπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού και δρόμοςΜπορεί να είναι εικόνα σώμα νερούΜπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και τοίχος από τούβλαΜπορεί να είναι εικόνα μνημείο και εξωτερικοί χώροι
Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 1 Βαθμολογία: 5]

Comments

comments

Από kimiforum