11 Δεκεμβρίου, 2023

Εξέλιξη έργων

Η ματιά μας, η καρδιά μας και κατ’ επέκταση η δουλειά μας βρίσκεται σε κάθε άκρη του πανέμορφου τόπου μας.
Έτσι σήμερα επισκεφθήκαμε την αγαπημένη μας Κύμη μαζί με την Δημοτική Αρχή, για να δούμε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών του μεγάλου έργου προστασίας του οδικού άξονα μεταξύ Στομίου και Πλατάνας, το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συνολικό προϋπολογισμό €15,3 εκ.
Ήδη έχει ξεκινήσει το σημαντικότερο κομμάτι του έργου, η θεμελίωση με πασσάλους από οπλισμένο σκυρόδεμα σε βάθος 15 μ. οι οποίοι θα ξεπεράσουν τους 900 σε αριθμό στο μήκος των 1,6 χλμ. της συνολικής παρέμβασης.
Ειδικότερα το έργο θα συμπεριλάβει κατά τη διάρκεια των 24 μηνών μέχρι και την οριστική του παράδοση τις ακόλουθες εργασίες: κατασκευή τοιχίου επένδυσης υφιστάμενης συστοιχίας πασσάλων, κατασκευή νέων πασσαλότοιχων βάθους 15m, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, κατασκευή κλειστού τεχνικού (Lane Cover), έργα διευθέτησης για την ελεύθερη απορροή των ομβρίων, έργα Η-Μ της οδού, καθώς και του Lane Cover, ήτοι: φωτισμός, πυρασφάλεια & δίκτυα, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση του παραλιακού δρόμου, καθώς και τοποθέτηση σήμανσης, στηθαίων ασφαλείας, διαγράμμιση κ.λ.π.
Συνεχίσαμε προς την Πλατάνα, όπου έχουμε θέσει τον επόμενο μεγάλο στόχο με τον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό, την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του έργου προστασίας της παράκτιας ζώνης του οικισμού με συνολικό προϋπολογισμό τα €6,7 εκ., εξετάζοντας παράλληλα παρεμβάσεις προστασίας έκτακτου χαρακτήρα για την αποφυγή των κινδύνων διάβρωσης.
Είχαμε τη χαρά και τιμή να επισκεφθούμε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ προκειμένου να συνεργαστούμε για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων που χρονίζουν, όπως αυτό της ολοκλήρωσης της ανακατασκευής του κεντρικού κτιρίου του Μυλωνοπούλειου Ιδρύματος και την ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Είδαμε τις εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης να προχωρούν με ταχείς επιτέλους ρυθμούς και να μετράμε αντίστροφα για την αναγέννηση του στολιδιού αυτού της πόλης.
Το σημαντικότερο όμως η επαφή μας με τους συμπολίτες μας και τους επαγγελματίες οι οποίοι δοκιμάζονται, αγωνιούν αλλά συνεχίζουν να αγαπούν και να παλεύουν για τον τόπο τους. Παραμένουμε δίπλα τους και πορευόμαστε συνεργατικά προκειμένου, η παρουσία και η δουλειά μας να έχει λογική, μέτρο, ουσία και πάνω από όλα τα αποτελέσματα που όλοι προσδοκούμε.
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα ουρανόςΜπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και μνημείοΜπορεί να είναι εικόνα ουρανός
Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments