Η πάταξη της φοροδιαφυγής στον κλάδο των επαγγελματιών οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να αυξήσει την φορολογία τους και να επαναφέρει τα τεκμήρια.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, το τεκμαρτό εισόδημα θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα χρόνια λειτουργίας μιας επιχείρησης, τους εργαζόμενους και τον τζίρο της.

Στα εκκαθαριστικά που θα λάβουν οι επαγγελματίες του χρόνου, πάνω από 470.000 επαγγελματίες, ο μέσος φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι αυξημένος κατά 1444 ευρώ.
Σε μια προσπάθεια να πιάσει μέρος των αδήλωτων εισοδημάτων, η κυβέρνηση βάζει τεκμαρτό εισόδημα και κανείς δεν θα μπορεί να δηλώνει κάτω από 10.900, άρα όλοι θα πληρώνουν ελάχιστο φόρο 1102 ευρώ. Το τεκμαρτό εισόδημα θα προσαυξάνεται μετά την πρώτη τριετία κατά 10%, ενώ στο τεκμαρτό θα υπολογίζεται 10% η μισθοδοσία, ενώ θα υπολογίζεται και ο τζίρος αν είναι μεγαλύτερος από αυτόν του κλάδου (έως 50.000 ευρώ).

Όσοι επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα πάνω από το τεκμαρτό εισόδημα θα έχουν μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50%. Όσοι δηλώνουν κάτω από το ποσό αυτό θα έχουν μείωση 25% στο τέλος επιτηδεύματος.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum