ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το πατρικό σπίτι του Δρα Γεώργιου Παπανικολάου στην Κύμη Ευβοίας, το Γενικό Νοσοκομείο – Ιατρικό Κέντρο Κύμης – Παπανικολάου, το Λαογραφικό Μουσείο Κύμης, το Μουσείο Παπανικολάου – Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επισκέπτεται τις ημέρες αυτές ομάδα μαθητών του σχολείου Hellenic Classical Charter στο Μπρούκλιν.

 Όλες οι σκούπες και σκούπες stick Bosch & Siemens, με έκπτωση έως -30%!

Ισχύει για αγορές έως 21/01/2023.

Οπως ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» η προϊσταμένη Γενικής Διοίκησης, Τζόι Πετράκου, «Το εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι αποτελεί μέρος του ετήσιου διαγωνισμού Ιστορίας, με θέμα, ‘Τη ζωή και το έργο του Δρα Γεώργιου Παπανικολάου, ως πρωτοπόρου στην πρόληψη του καρκίνου που μέχρι σήμερα σώζει αμέτρητες ζωές ανθρώπων’.

Οι μαθητές, με τη συνοδεία της διευθύντριάς μας Χριστίνας Τεττόνη, της υπεύθυνης επικοινωνίας, Ντίνα Καπετανάκη, των δασκάλων, Μαρία Μπονάκη, Φαίη Μιχαλάκου – Λάμπερτς, Περ Τζάνσον και γονείς, θα επισκεφθούν επίσης το νησί της Αίγινας για να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με την ανιψιά του Δρα Παπανικολάου, την Ολγα Σταματίου, καθώς επίσης τον Παρθενώνα, το Μουσείο Ακρόπολης και άλλα αρχαία αξιοθέατα.

Η έρευνα για τη ζωή και το έργο του Δρα Παπανικολάου ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη με την επίσκεψη στο Ιατρικό Κέντρο Cornell-Weill όπου είχαν πρόσβαση σε όλα του τα αρχεία, ακόμη και στο αρχικό μικροσκόπιο του μεγάλου αυτού επιστήμονα.Όλες οι σκούπες και σκούπες stick Bosch & Siemens, με έκπτωση έως -30%!

Ισχύει για αγορές έως 21/01/2023.

Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά και υπερηφάνεια όλων για τις συνεχείς διακρίσεις και βραβεύσεις του σχολείου μας στον διαγωνισμό Ιστορίας στην πόλη και πολιτεία της Νέας Υόρκης, ενώ τον περασμένο χρόνο κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο.

Οι μαθητές με τους δασκάλους και γονείς σε εστιατόριο στην Κύμη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση σχολείο Hellenic Classical Charter

Είναι πολύ μεγάλες διακρίσεις και μια ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο μας.

Η συμμετοχή μας στον ετήσιο αυτό διαγωνισμό ξεκίνησε το 2015 από την πρωτοβουλία της τότε μας διευθύντριας και σημερινής προϊσταμένης Διεύθυνσης και στα δύο μας σχολεία σε Μπρούκλιν και Στάτεν Αϊλαντ, Χριστίνα Τεττόνη.

Με την πρώτη μας συμμετοχή κερδίσαμε την πρώτη θέση στην πόλη της Νέας Υόρκης. Τη δεύτερη χρονιά οι μαθητές μας ταξίδεψαν σε Αθήνα και Λονδίνο και επισκέφθηκαν την Ακρόπολη και το Βρετανικό μουσείο καθώς το θέμα του διαγωνισμού τότε ήταν τα Γλυπτά του Παρθενώνα.Όλες οι σκούπες και σκούπες stick Bosch & Siemens, με έκπτωση έως -30%!

Ισχύει για αγορές έως 21/01/2023.

 

Από τότε μέχρι σήμερα κάθε χρόνο ομάδα μαθητών μας πηγαίνουν στην Ελλάδα, επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους και μελετούν ανάλογα με το θέμα του διαγωνισμού, το οποίο επιλέγουμε εμείς ως σχολείο.

Θα ήθελα να τονίσω ότι τον Φεβρουάριο θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και η θεατρική μας ομάδα, η οποία επισκέπτεται, μεταξύ άλλων, αρχαία θέατρα και πολιτιστικά κέντρα και όταν γυρίσει πίσω θα ανεβάσει και θα παρουσιάσει στο κοινό αρχαίες θεατρικές παραστάσεις, όπως πρόσφατα παρουσίασε την ‘Αντιγόνη’.

Συνήθως οι δύο μας ομάδες, αυτή του διαγωνισμού Ιστορίας και του θεάτρου, ταξιδεύουν μαζί στην Ελλάδα, όμως φέτος λόγω προθεσμιών πηγαίνουν σε διαφορετικές ημερομηνίες».

 Όλες οι σκούπες και σκούπες stick Bosch & Siemens, με έκπτωση έως -30%!

Ισχύει για αγορές έως 21/01/2023.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum