29 Σεπτεμβρίου, 2023

Διαμαρτυρία για τις ανεμογεννήτριες-Χαλκίδα 13-11

Η Εύβοια σηκώνει ένα τεράστιο, δυσανάλογο βάρος με 714 ανεμογεννήτριες στο νότιο τμήμα της. ήδη σε λειτουργία ή σε προχωρημένο στάδιο εγκατάστασης. Ένα μικρό κομμάτι γης σε σχέση με το σύνολο της χώρας έχει μετατραπεί σε βιομηχανικό σκουπιδότοπο, φτωχοποιώντας τον ντόπιο πληθυσμό, πλήττοντας την οικονομική δραστηριότητά και την υγεία. Η βίαιη αλλαγή χρήσης γης καταστρέφει επίσης κάθε σκέψη ανάκαμψης στο μέλλον, αφού οι βλάβες που προκαλούνται στο φυσικό περιβάλλον είναι μόνιμες και μη αναστρέψιμες.

Στο στόχαστρο βρίσκονται άμεσα και οι τελευταίες περιοχές που έχουν μείνει “καθαρές”, τα δάση τα βουνά και τα οροπέδια της Κεντρικής Εύβοιας, το μισό νησί της Σκύρου, οι σημαντικές περιοχές βόρεια της Δίρφης και ό,τι απέμεινε από την Καρυστία. Στην καταστροφή θα προστεθούν σύντομα και οι περιοχές που επλήγησαν από την μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της χώρας.

Θεωρούμε ότι το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να αλλάξουν άμεσα οι συνθήκες που έχουν καταστήσει το ρεύμα χρηματιστηριακό προϊόν σε βάρος όλων. Η Δημόσια και προστατευόμενη γη ανήκει σε όλους δεν μπορεί να χαρίζεται με μια υπογραφή από την κεντρική εξουσία σε εργολάβους για τα υπερκέρδη τους. Δεν μπορεί να μένουν εκτός αποφάσεων τα δημοκρατικά εκλεγμένα δημοτικά συμβούλια και οι απόψεις των πολιτών. Δεν μπορούν να γίνονται τεράστιες αλλαγές στην χρήση της γης και στον τρόπο ζωής χωρίς να έχει λόγο ο Ευβοϊκός και ο Σκυριανός λαός.

Οι Δήμοι, οι σύλλογοι και οι φορείς της Εύβοιας και της Σκύρου μετά από διαδικτυακή σύσκεψη αποφασίσαμε την συγκέντρωση μας στην Χαλκίδα για διαμαρτυρία στις 13 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή στις 13:00 το μεσημέρι με σημείο συνάντησης το στρογγυλό στην παραλία Χαλκίδας.

Δήμος Χαλκιδέων , Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων , Δήμος Ερέτριας , Δήμος Κύμης – Αλιβερίου , Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού , Δήμος Καρύστου , Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Δήμος Σκύρου

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments