Σήμερα το πρωί (22/7/2021)το γραφείο του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου επικοινώνησε με το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κατόπιν συνεννόησης διαβιβάστηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου για την υποβάθμιση του Γ υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Κύμης.
Παράλληλα έγινε επικοινωνία και αναμένουμε απάντηση από το γραφείο του Υπουργού Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων ,του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου, Αντιπροέδρου της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος κ. Σεραφείμ και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου με τον κ. Υπουργό.
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Δημοτικού συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου για την υποβάθμιση του Γ΄ Υποκαταστήματος ΙΚΑ Κύμης σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου συνεδρίασε την 21/7/2021 και συζήτησε την υποβάθμιση του Γ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Εύβοιας με έδρα την Κύμη της τοπικής διεύθυνσης του ΕΦΚΑ Κύμης και την μετατροπή του σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Α Κοινωνικής Ασφάλισης Κύμης. Στην ουσία δηλαδή το υποβιβάζουν σε ένα γραφείο παραλαβής αιτήσεων.
Επί σειρά ετών ο ΕΦΚΑ Κύμης και ο ΕΦΚΑ Αλιβερίου λειτουργούσαν ως τοπικά υποκαταστήματα εξυπηρετώντας ένα μεγάλο αριθμό πολιτών και επιχειρήσεων τόσο στην μεγάλη έκταση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου όσο και σε όμορους Δήμους (Σκύρου, Αλμυροπόταμος του Δήμου Καρύστου, Αμάρυνθος του Δήμου Ερέτριας)
Με την πρόσφατη και αιφνιδιαστική εφαρμογή του νέου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ στην περιοχή μας, αναβαθμίζεται ορθώς μεν το υποκατάστημα του Αλιβερίου σε Τοπική Διεύθυνση, από την άλλη όμως κακώς υποβαθμίζεται το Υποκατάστημα της Κύμης σε Αποκεντρωμένο Τμήμα.
Το υποκατάστημα της Κύμης το οποίο λειτουργεί ανελλιπώς εδώ και 67 χρόνια από το έτος 1954, εξυπηρετώντας ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, (από το Βίταλο έως τον οικισμό της Δάφνης Αυλωναρίου), καθώς και τον Δήμο Σκύρου.
Να σημειωθεί ότι η Κύμη είναι μια πόλη που επί πολλές δεκαετίες είναι κέντρο Διοικητικών Υπηρεσιών, ενώ σύμφωνα και με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου είναι χαρακτηρισμένη ως διαχρονικό διοικητικό κέντρο του Δήμου. οι δυο τοπικές διευθύνσεις γίνονται μία στο Αλιβέρι, η οποία διαθέτει ελάχιστους εργαζομένους ενώ καταργεί την διεύθυνση της Κύμης και την μετατρέπει ουσιαστικά σε γραφείο παραλαβής αιτήσεων.
Οι αποστάσεις στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου είναι μεγάλες, το οδικό δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο προβληματικό και επικίνδυνο, η συγκοινωνία είναι πολύ δύσκολη και οι μεγάλοι σε ηλικία δημότες δεν έχουν εξοικείωση με το διαδίκτυο.
Συνεπώς η εξέλιξη αυτή θα ταλαιπωρήσει τους δημότες της Κύμης, των Κονιστρών, του Αυλωναρίου και βέβαια και τους Δημότες του όμορου Δήμου Σκύρου με ψυχική, σωματική και οικονομική επιβάρυνση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου ζητά να παραμείνει ως υποκατάστημα ο ΕΦΚΑ Κύμης, (όπως παραμένουν δεκάδες Υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, πχ της Ιστιαίας), με τις αρμοδιότητες που έχει μέχρι σήμερα, ενώ ταυτόχρονα να ενισχυθεί με προσωπικό ο ΕΦΚΑ Αλιβερίου που μόνο με τέσσερις εργαζόμενους καλύπτει μια τεράστια περιοχή και παίζει το ρόλο της Τοπικής διεύθυνσης.
Καταδικάζουμε ομόφωνα την συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών της περιοχής μας και ζητούμε την διατήρηση του ΕΦΚΑ Κύμης ως έχει., (με τις υπάρχουσες αρμοδιότητες και το απαιτούμενο προσωπικό) προκειμένου να μην επηρεαστεί η εξυπηρέτηση των δημοτών της Κύμης , των Κονιστρών και του όμορου δήμου Σκύρου.
Παράλληλα ζητάμε την ενίσχυση του ΕΦΚΑ Αλιβερίου που με ακόμα λιγότερους εργαζόμενους διεκπεραιώνει μεγάλο αριθμό ασφαλιστικών υποθέσεων καλύπτοντας μια έκταση σχεδόν της μισής περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Στην συνεδρίαση παρέστη με διαδικτυακή σύνδεση ο Βουλευτής Εύβοιας και πρώην υπουργός του Σύριζα Ευάγγελος Αποστόλου, στήριξαν δια επιστολών τους, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ οι βουλευτές Ευβοίας Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης (Σύριζα), Γιώργος Μαρίνος (Κ.Κ.Ε), ο Βουλευτής νοτίου τομέα Αθηνών Χρήστος Κατσώτης, ο Δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος, το τοπικό συμβούλιο Κύμης με ομόφωνο ψήφισμά του δια του προέδρου του Αγγελή Μαργέλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κύμης Κώστας Τράκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Αυλωναρίου και περιχώρων Νίκος Φωκίτης, ενώ παρέστησαν με την ιδιότητα των δημοτικών συμβούλων και στήριξαν την έκδοση του ομόφωνου ψηφίσματος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αυλωναρίου Δημήτρης Φραγκούλης και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου Σοφία Βότση.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κύμης Αλιβερίου
Γιώργος Ζέρβας
Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum