29 Νοεμβρίου, 2022

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΙΑ Έτσι βίωσα την καταστροφή στη βόρεια Εύβοια

Όταν Μάθαμε για τη φωτιά στη βόρεια Εύβοια, ξύπνησαν μέσα μας ή ανάγκη να μαζέψουμε φάρμακα νερά και τρόφιμα για τους Πυρόπληκτους συνανθρώπους μας και για όσους βρίσκονταν στο μέτωπο και έδινα ακόμη μαχη με τις φλόγες. Έτσι ανάρτησα στις 7/8 ότι μαζεύουμε πράγματα για βοήθεια, αμέσως ήρθαν σε επικοινωνία μαζι μου Ιταλοί φίλοι μου απο τη Νάπολη (Alessia Di Fiore & @Αlessadro Valerio) που είχα φιλοξενήσει πέρυσι και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου του Bacoli μου ζήτησαν την άδεια για κάνουν αναρτήσεις για βοήθεια στις διαδικτυακές ομάδες του Bacoli.

Ξεκινήσαμε αναρτήσεις ως διαδικτυακή ομάδα ΚΥΜΗ, που έχω με τον Στέφανο Κορβεση και ο κόσμος όλης της περιοχής έφερε ότι μπορούσε , εξασφάλισα προσωπικά 200ευρω φαρμακευτικά είδη από το πολιτιστικό Σύλλογο Ανδρονιανων ,200 ευρώ φάρμακα  Γιώργου Αθανασίου και αγόρασα προσωπικά αλλά 100 ευρώ φάρμακα ,μάζεψα και ότι άλλο είχε φέρει ο κόσμος και όλα μαζί έφυγαν για Βόρεια Εύβοια με το δεύτερο φορτηγό που ανέβηκε για βοήθεια σε συνεργασία με τον Νίκο Αποστόλου επικεφαλή της ομάδας Διάσωσης Εύβοιας,τότε που ακόμη η φωτιά έκαιγε.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Συνεχίσαμε ως ομάδα Κύμης να μαζεύουμε πράγματα μέχρι και τις 14/8 και πάλι σε συνεργασία με την ομάδα Διάσωσης. Αυτή τη φορά θέλαμε να πάμε να δούμε από κοντά τις ανάγκες, να μιλήσουμε με τους ανθρώπους, να προσφέρουμε ότι μπορούμε και να δώσουμε ελπίδα. Έτσι 16/8 Ξεκινήσαμε πρωί από Κύμη μεριά στάση στο γραφείο της ομάδα Διάσωσης στο Αλιβέρι και ανεβήκαμε στο Προκοπι στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας όπου παραδωσαμε ότι είχαμε μαζέψει.ειχαμε ήδη έρθει σε επικοινωνία με τους προέδρους χωριών που κάηκαν και με νεότερη επικοινωνία φορτώσαμε ότι είχαν ανάγκη από την ομάδα Προκοπίου και ανεβήκαμε στην Κοκκινομηλια,ήταν το μόνο χωριό που οι κάτοικοι ενώ έφυγαν ,επέστρεψαν από παράδρομο και πάλευαν τις φλόγες με κουβάδες νερό για να σώσουν τα σπίτια τους.

Μπορεί να έχασαν τα σπίτια τους αλλά είχαν τα σπίτια των γειτόνων να μείνουν μας είπαν. Πέρασαν τραγικές στιγμές κ ήταν όλοι μια γροθιά. Στο χωριό υπήρχε κ οικογένεια με 2 μηνών μωράκι που αναγκάστηκε να φύγει το βράδυ εκείνο. Η πρόεδρος Κική Καραβά δραστήρια κ οργανωτική φροντίζει ακόμη για τη συλλογή προμηθειών και για την υπόδειξη σπιτιών στους μηχανικούς που κάνουν καταγραφή των Ζημιών.

Ξεκινήσαμε με αγάπη και ένα χαμόγελο χωρίς να σκεφτούμε τυχόν νέα εστία φωτιάς, στο δρόμο στη Στροφυλια παντού αναζωπυρωσεις, παντού ένα μαύρο τοπίο, νόμιζες πως χάθηκαν τα χρώματα ,μεγάλη καταστροφή και θλίψη. Οι άνθρωποι ζούσαν από τα πεύκα από το ρετσινι ,τα Μελίσσια ,από τις ελιές, το τσίπουρο των αμπελιών και πουλώντας τυροκομικά προϊόντα από τα ζώα τους που τα περισσότερα κάηκαν, σε όλη την διαδρομή είδαμε μόνο ένα κοπάδι που σώθηκε. Άπειρες σκέψεις και δέος σε όλη τη διαδρομή ανακατεμένες με τη μυρωδιά καμμενου και ευχές να τους δίνει δύναμη ο Θεός να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή.

Ανεβαίνοντας για βοήθεια (2η αποστολή από την ομάδα ΚΥΜΗ) μαζί μας μεταφέραμε εξειδικευμένο φαρμακευτικό υλικό που αγοράστηκε με χορηγίες από φίλους την Busca Cristina το Δημήτρη Μαργαλιάς απο Πελοπόννησο απο πολλούς πολίτες της Κύμης και χορηγία φαρμάκων που εξασφάλισε ο Στέφανος Κορβεσης από το Δήμο Φυλής

hellenicmediagroup.com/

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments