Δεν θα σβήνονται οι κλήσεις για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ τα πρόστιμα μετά τις αλλαγές θα είναι ψηφιακά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, ηλεκτρονική μορφή πρόκειται να λάβουν ο καταλογισμός και η είσπραξη των προστίμων για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μέτρο που θα βάλει τέλος στην ατιμωρησία με το σβήσιμο κλήσεων.

Στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι ο νέος  ΚΟΚ να περιλαμβάνει τις  αλλαγές στα πρόστιμα και να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάιο.

Έως το φθινόπωρο είναι προγραμματισμένη η ολοκλήρωση της αναθεώρησης του ΚΟΚ η οποία θα περιλαμβάνει και όλες τις επιμέρους αλλαγές.

Μεταξύ αυτών η αλλαγή των ορίων ταχύτητας τα οποία αναμένεται να  ακολουθήσουν την ευρωπαϊκή πρακτική που θέλει μείωση  του ανώτατου ορίου  ταχύτητας σε κατοικημένες  περιοχές, στα 30  χλμ/ώρα  από 50 χλμ/ώρα που είναι σήμερα.

Η μείωση του ορίου κρίνεται απαραίτητη καθώς διαπιστώνεται ότι η μεγάλη μερίδα των τροχαίων ατυχημάτων σημειώνεται εντός  αστικού ιστού και όσο μικρότερη  είναι η ταχύτητα  κίνησης των των εμπλεκόμενων οχημάτων, τόσο περιορίζεται  η σφοδρότητα  της σύγκρουσης.

Στο μεταξύ πληροφορίες  αναφέρουν  ότι δεν αποκλείεται  να αυξηθεί  κατά 10χλμ /ώρα  το ανώτατο όριο ταχύτητάς  κίνησης σε αυτοκινητόδρομους  το οποίο σήμερα ορίζεται στα 12 χλμ /ώρα.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum