Στο τέλος του 2021, αρχές του 2022 αλλάζουν όλα με τον νέο φορέα που θα δημιουργηθεί, τον e- ΕΦΚΑ. Όπως υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο OPEN TV, “πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που γίνονται” και περιέγραψε πώς θα λειτουργήσει.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, υπό τη σκέπη του e- ΕΦΚΑ, θα μαζευτούν όλοι οι φορείς απονομής σύνταξης. Επίσης, οι φορείς που δίνουν τα εφάπαξ και το επικουρικό έρχονται κάτω από την ομπρέλα του νέου “σχήματος” και αυτό θα δημιουργήσει σημαντικές οικονομίες κλίμακος.

Ο κ. Βρούτσης είπε ότι “έως σήμερα για να βγει μια σύνταξη ασχολούνταν τρεις υπηρεσίες: ένας φορέας για την επικουρική, ένας για το εφάπαξ και ένας για την κύρια σύνταξη. Πλέον θα ασχολείται μόνο ένας» . Σύμφωνα με τον ίδιο σημαντικό βήμα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός που θα υπάρξει με την την ηλεκτρονική διασύνδεση του e-ΕΦΚΑ με όλα τα αρχεία του κράτους. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του ταμείου τους όποια στιγμή θελήσουν.
Για την έκδοση των συντάξεων, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, “η σύνταξη θα βγαίνει ψηφιακά και αμέσως. Η νέα εποχή λειτουργίας ξεκινά άμεσα. Ένα βήμα για την απονομή των συντάξεων θα γίνει την 1η Ιουνίου 2020 με τον κ. Βρούτση να θέτει ως στόχο 1 στις 3 αιτήσεις για σύνταξη να γίνεται ψηφιακά. Μέχρι τα μέσα του 2021, ο στόχος είναι το 90% των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά.

Βαθμολογήστε το άρθρο
[Σύνολο: 0 Βαθμολογία: 0]

Comments

comments

Από kimiforum