Ο Τουτζιαράκης “χτυπάει” την πόρτα της Εθνικής!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΣΤΗΝ Α1.

Η Φλώρινα μπορεί να είναι μια μικρή πόλη της Δυτικής Μακεδονίας με λιγότερους από 20.000 κατοίκους, αλλά θεωρείται πόλη των καλλιτεχνών. Και επειδή το μπάσκετ θέλει και τέχνη και…καλλιτεχνία, ο Σταύρος Τουτζιαράκης είναι ένας γνήσιος εκπρόσωπος της περιοχής!Ο ύψους 2,10 μ. παίκτης της Κύμης, γεννημένος τη χρονιά της…αναγέννησης του Ελληνικού μπάσκετ, στις 5 Νοέμβρη του 1987, συμπληρώνει φέτος δύο χρόνια στην ομάδα της Εύβοιας και αποτελεί τον παίκτη-αποκάλυψη της ομάδας αλλά και της κατηγορίας.

Ξεκίνησε το μπάσκετ το 1999 στον Αριστοτέλη Φλώρινας, συνέχισε στον Μακεδονικό και έπειτα έπαιξε κατά σειρά %cf%84%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b6%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%86%cf%89%ce%bc%ce%b1σε Μαρούσι, ΑΕΚ, Έσπερο Καλλιθέας, ΟΦΗ, για να φύγει στο εξωτερικό το 2012 αγωνιζόμενος στην Ουγγρική Műegyetemi και την Σουηδική Solna Vikings.

Φέτος ξεκίνησε δίπλα στον Μόργκαν και συνέχισε ως στυλοβάτης της Κύμης κάτω από τα καλάθια, ένας Έλληνας ψηλός που μπορεί και τα βάζει με τους Αμερικάνους βγαίνοντας τις περισσότερες φορές νικητής.

Και επειδή οι ψηλοί είναι είδος εν…ανεπαρκεία στην Ελλάδα, ο Τουτζιαράκης βάζει τις βάσεις για την κλήση του στην Εθνική ομάδα. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί.

Πρώτος Έλληνας ριμπάουντερ στην Α1 με 114, πρώτος στα δίποντα με 71, 2ος στα κερδισμένα φάουλ και στην αξιολόγηση!

eviabasket.gr

Comments

comments

Author: kimiforum