Έρχεται αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Η όμορφη ηλιόλουστη, αληθινά ανοιξιάτικη ημέρα σημερινή στη χώρα μας δεν προοιωνίζει την έλευση βροχοπτώσεων και αφρικανικής σκόνης το Σαββατοκύριακο. Ευτυχώς την Καθαρά Δευτέρα, τα τελευταία προγνωστικά «βλέπουν» λιακάδα στα δυτικά και λίγες βροχές στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο real.gr και αύριο Πέμπτη προβλέπεται ακόμα μια λαμπερή ημέρα. Μάλιστα το θερμόμετρο θα ανέβει λίγο ακόμα και θα αγγίξει και τους 20 βαθμούς.

Την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστεί ο καλός καιρός ,με τη θερμοκρασία να φτάνει και πάλι τους 20 βαθμούς με νοτιάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και 7 μποφόρ. Έτσι ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός αλλάζει. Θα γίνει άστατος με τοπικές βροχές και περισσότερα σύννεφα. To Σάββατο θα σημειωθούν βροχές (ή και λασποβροχές καθώς ευνοείται η μεταφορά σκόνης) σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι θερμοκρασίες, πάντως, θα παραμείνουν σχετικά υψηλές για την εποχή (και πάλι στους 20 βαθμούς το μεσημέρι) με νοτιάδες πολύ ισχυρούς και ίσως για λίγο θυελλώδεις στο Αιγαίο.

Την Κυριακή στα κεντρικά και βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα βρέχει τοπικά. Οι βοριάδες θα αρχίσουν να πνέουν στο βόρειο Αιγαίο και το θερμόμετρο θα πέσει λίγο.

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία την Καθαρή Δευτέρα προβλέπεται απόλυτη λιακάδα στα δυτικά, τοπική συννεφιά στα ανατολικά, ενώ λίγες βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη.

Με μέτριους τοπικά ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα στα ανατολικά, αλλά πάντως θα είναι πάνω από τις κανονικές τιμές για τέλος Φλεβάρη.

ΠΗΓΗ: Real.gr

Comments

comments

Author: kimiforum