Πότε αρχίζουν οι εξετάσεις σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ

Το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν φέτος την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, αργότερα δηλαδή από τις άλλες χρονιές.

Το χρονοδιάγραμμα ξεκαθαρίζει, πως οι απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια και στα ΕΠΑΛ της χώρας ξεκινούν στις 11 Μαΐου και για τους μαθητές της Γ’ τάξης ολοκληρώνονται στις 26 Μαΐου, ενώ για τους μαθητές της Α και Β τάξης θα συνεχιστούν και μετά.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις (6-19 Ιουνίου), ενώ το Σάββατο 22 Ιουνίου ξεκινά η εξέταση των ειδικών μαθημάτων και στις 20 Ιουνίου οι πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν πλέον αποσυνδεθεί από τις απολυτήριες και αφορούν αποκλειστικά την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα. Έτσι, είναι λογικό να έπονται των απολυτηρίων εξετάσεων.

Η διενέργεια των απολυτηρίων εξετάσεων τον Μάιο επιτρέπει να δοθεί πριν από την κατάθεση των μηχανογραφικών δεύτερη ευκαιρία για λήψη απολυτηρίου σε όσους μαθητές δεν μπορέσουν να προαχθούν.

Μάλιστα, με τον νόμο 4452 που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, προβλέπεται στο τέλος Ιουνίου εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ΄ τάξης αλλά και των υπόλοιπων τάξεων.

Comments

comments

Author: kimiforum