Έρχεται και στη Χαλκίδα το φυσικό αέριο

Σε 18 πόλεις, περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά και 11.000 επιχειρήσεις, επεκτείνονται τα δίκτυα φυσικού αερίου, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Εταιρίας Διανομής (ΕΔΑ) Λοιπής Ελλάδας, θυγατρικής της ΔΕΠΑ. Μεταξύ αυτών των πόλεων είναι και η Χαλκίδα.

Την είδηση είχε δημοσιεύσει πρώτη η «Γνώμη» από το 2016. Όπως γράφαμε τότε:

«Η ΔΕΠΑ ενοικίασε ισόγειο πολυκατοικίας, επί της οδού Προμαχώνος, πίσω από τη Σχολή Πεζικού. Σε πρώτη φάση αναμένεται να στελεχωθεί η νέα υπηρεσία με τεχνικούς από την Αττική, που έχουν εκπαιδευτεί στα δίκτυα φυσικού αερίου.

Το δίκτυο φυσικού αερίου που εγκαταστάθηκε στη Χαλκίδα τα προηγούμενα χρόνια φτάνει ήδη τα 16 περίπου χιλιόμετρα. Ο κύριος αγωγός διαπερνά όλη σχεδόν την πόλη, με εξαίρεση δυστυχώς τη συνοικία της Κανήθου.

Με βάση το σχεδιασμό της ΔΕΠΑ, από το 2017 θα συνδεθούν νοικοκυριά στο δίκτυο. Θα προηγηθούν φυσικά όσες κατοικίες είναι σε δρόμους που έχουν ήδη σκαφτεί. Στη συνέχεια θα επεκταθεί το δίκτυο σε άλλες γειτονιές».

Η «Γνώμη» είχε δημοσιεύσει και τον ακόλουθο χάρτη, όπου διακρίνονται με πράσινο χρώμα το δίκτυο φυσικού αερίου, που έχει ήδη εγκατασταθεί στην πόλη της Χαλκίδας.

egnomi.gr

Comments

comments

Author: kimiforum