Τσίπρας: Δεν νομοθετούμε ούτε ένα ευρώ νέων μέτρων – Δεν φοβάμαι τις εκλογές

Δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές, είπε

Τσίπρας: Δεν νομοθετούμε ούτε ένα ευρώ νέων μέτρων – Δεν φοβάμαι τις εκλογές

Τσίπρας: Δεν νομοθετούμε ούτε ένα ευρώ νέων μέτρων - Δεν φοβάμαι τις εκλογές

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που όπως είπε θεωρεί ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας ζητάει το ΔΝΤ και προτιμά την αντιπολίτευση μέσω Instagram, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός

Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα, διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με αφορμή τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός επιχειρεί να απαντήσει στις πιέσεις μερίδας των εταίρων μας και να κλείσει έτσι τη σχετική φημολογία.

Ο πρωθυπουργός λέει ακόμα ότι οι εκλογές και η κρίση του λαού δεν τον φοβίζουν, αναρωτιέται ωστόσο «τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές;» και επιμένει πως «δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές, αλλά η έξοδος από την κρίση».

Ό,τι καταφέραμε είναι άθλος, δηλώνει ακόμη ο πρωθυπουργός και καλεί το ΔΝΤ να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα: «Το ΔΝΤ οφείλει να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα. Και η Ευρώπη όμως οφείλει να συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται με την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στις ΗΠΑ, και να αποφασίσει προτάσσοντας το κοινό συμφέρον. Και όχι τους πρόσκαιρους πολιτικούς υπολογισμούς που γίνονται σε κάθε χώρα ξεχωριστά». Όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζει πως αποτελεί το καλύτερο πεδίο κοινωνικής και πολιτικής πάλης για τους λαούς της.

Ο κύριος Τσίπρας επιτίθεται στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως προφανώς θεωρεί ότι έχει δίκιο το ΔΝΤ και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας ζητάει. «Προτιμά την αντιπολίτευση μέσω Instagram», είναι μια χαρακτηριστική φράση από την απάντηση του πρωθυπουργού. «Αυτό που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα τα δεχτεί όλα και ακόμη περισσότερα από όσα ζητούν οι πιο ακραίοι από τους δανειστές. Δηλαδή “σοκ και δέος” για τους οικονομικά ασθενέστερους και τους συνταξιούχους. Φάνηκε, άλλωστε, αυτό και με τη στάση του στην ψηφοφορία για τη 13η σύνταξη», είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, διαχωρίζει την ελευθερία του Τύπου και την ασυδοσία της διαπλοκής, όπως αναφέρει και τονίζει: «Στις επιλογές μου βάρυνε περισσότερο η ιστορική ευθύνη απέναντι στο λαό και στις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά εκπροσωπεί. Όχι ο φόβος απέναντι στην ευθύνη».

Comments

comments

Author: kimiforum