ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δημοσιεύθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) προβλέπεται από απόψε εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, με βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ιδιαίτερα ισχυρές, καθώς και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Ειδικότερα στη Δημοτική Ενότητα Κύμης και στην ευρύτερη περιοχή αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με το μεγάλο όγκο χιονιών που εξακολουθούν να υπάρχουν, ενδεχομένως να προκαλέσουν ιδιαίτερα επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα.
Κατόπιν τούτου ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου καλεί τους δημότες του να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προληφθούν και να αποφευχθούν καταστάσεις επικίνδυνες για την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των περιουσιών τους.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων οι κάτοικοι καλούνται
. Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
. Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
· Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
· Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.civilprotection.gr.
Τέλος οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν με τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, καθώς και με τις δημοτικές ενότητες τους Δήμου μας, για οποιαδήποτε ενημέρωση.

Comments

comments

Author: kimiforum