Σοβαρές καταγγελίες κατά καθηγητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά καθηγητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης προχώρησε ο σπουδαστής Σπύρος Μοστράτος, πρόεδρος των σπουδαστών Γ΄εξαμήνου της Ακαδημίας.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον Διοικητή της Ακαδημίας Θεοφάνη Μαρίνη, την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας  Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο σπουδαστής καταγγέλλει τα εξής:

  • Ο αντικαπνιστικός νόμος είναι σε ισχύ αλλά ο εκπαιδευτικός καπνίζει εν ώρα μαθήματος μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, πετώντας ακόμα και την γόπα του τσιγάρου στο πάτωμα. 
  • Μπαίνει στην αίθουσα ορισμένες φορές αργοπορημένος χωρίς εμφανή δικαιολογία ή μπορεί και να περάσει μια ολόκληρη διδακτική ώρα χωρίς να μας διδάξει απολύτως τίποτα και το μόνο που θα κάνει είναι να καπνίσει και να χλευάζει, κοροϊδεύει ορισμένους σπουδαστές του εξαμήνου.
  • Όταν κάποιος σπουδαστής, δεν γνωρίζει την απάντηση σε κάποια ερώτησή του, θα τον σημειώσει απών στο απουσιολόγιο και θα του ζητήσει να περάσει έξω από την αίθουσα.
  • Στο μάθημα της Ναυτιλίας, δεν έχει υποδείξει ποτέ στους σπουδαστές να διαβάσουν κάποια σελίδα του βιβλίου και λύνει κατευθείαν ασκήσεις ναυτιλίας (Ευθεία θέσεως, παραλλαγή πυξίδας, Μεσημβρινή διάβαση κλπ.), χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως διδασκαλία στους τύπους της κάθε άσκησης και για το πως να της λύνουν. Θέλει δηλαδή να λύσουν οι σπουδαστές μία άσκηση, την οποία δεν έχει διδάξει ποτέ πως λύνεται.
  • Στο μάθημα των Ναυτικών Ηλεκτρονικών Οργάνων, απλά ανέφερε τα κεφάλαια που είναι να διαβάσουν οι σπουδαστές και δεν τους δίδαξε ποτέ τίποτα.
  • Τέλος, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, στην πλατφόρμα Teams της Microsoft, χλευάζει, κοροϊδεύει σπουδαστές και ακόμα απειλεί ότι δεν θα περάσουν ποτέ το μάθημα του συγκεκριμένα παιδιά.

Ο σπουδαστής ζητάει την απομάκρυνση του συγκεκριμένου καθηγητή από την Ακαδημία, τονίζοντας ότι: “Ο καθηγητής εδώ και αρκετό πλέον καιρό έχει αποδείξει την ανικανότητα του, επανειλημμένα, για να διδάξει μελλοντικούς αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού.” 

egnomi.gr

Comments

comments

Author: kimiforum